Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Paziņoti Latvijas karognesēji Parīzes paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Latvijas parasportists Rihards Snikus piedalās svinīgajā pasākumā Rīgas pilī, kur notiek prezidenta tikšanās ar Latvijas izlases dalībniekiem, kuri pārstāves Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Latvijas parasportists Rihards Snikus piedalās svinīgajā pasākumā Rīgas pilī, kur notiek prezidenta tikšanās ar Latvijas izlases dalībniekiem, kuri pārstāves Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Diāna Krūmiņa un Rihards Snikus būs Latvijas delegācijas karognesēji Parīzes paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, trešdien tika paziņots Rīgas pilī.

Latviju šī gada Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs astoņi Latvijas sportisti piecos sporta veidos.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Aigars Apinis (diska mešana F52 klasē), Diāna Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F55 klasē), Emīls Dzilna (lodes grūšana F12 klasē) un Raivo Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F46 klasē).

Pa vienam sportistam startēs vēl četros sporta veidos - paralimpiskajā iejādē startēs Rihards Snikus, velobraukšanā - Oskars Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Jurijs Semjonovs, savukārt šaušanas arēnā dosies Margita Kanopka.

Divos no sporta veidiem - šaušanā un velobraukšanā - Latvija tik augsta līmeņa sacensībās tiks pārstāvēta pirmo reizi vēsturē, savukārt četri no astoņiem sportistiem - Maksims, Dzilna, Kanopka un Gailišs - ir paralimpisko spēļu debitanti.

Kopā ar sportistiem uz Parīzi dosies arī viņu treneri - Ināra Aperāne, Arnolds Strenga un Andris Smočs vieglatlētikā, Darja Tihomirova un Agnese Rozīte paralimpiskajā iejādē, Antra Roga peldēšanā, Kristers Kolužs šaušanā, Jānis Mūsiņš velobraukšanā. Delegācijai līdzi dosies arī fizioterapeite, uztura speciāliste Signe Rinkule, fizioterapeite un asistente Gunta Ozoliņa, sporta ārste Sandra Rozenštoka, asistenti un palīgi Elīna Brigmane, Kaspars Iesaliņš un Valērijs Lukjanovs. Delegācijai līdzi dodas arī Riharda Snikus sacensību partneris - zirgs "King of the Dance" (īpašniece Irina Andrusa), par kura labsajūtu rūpēsies grūms Karīna Krauze un veterinārārsts Jānis Bušers. Delegācijas vadītājas pienākumus pildīs Zane Skujiņa-Rubene.

Veselības apstākļu dēļ Parīzes paralimpiskajās spēlēs nepiedalīsies vieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija izpildījis arī paralimpisko spēļu normatīvu.

Paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu