Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ļebedevs Lielbritānijā izcīna sesto vietu spīdveja "Grand Prix" posmā

Latvijas vadošais spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs
Latvijas vadošais spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Lielbritānijā izcīnīja sesto vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" sezonas septītajā posmā.

Ļebedevs savā pirmajā braucienā finišēja pirmais, tiekot pie trīs punktiem, bet nākamajos divos braucienos viņš bija trešais un ceturtais, izcīnot vēl vienu punktu. Atlikušajos divos braucienos Ļebedevam atkal izdevās finišēt pirmajam, pievienojot vēl sešus punktus.

Noslēdzoties visiem braucieniem Ļebedevs bija iekrājis desmit punktus un ieņēma trešo vietu, kas ļāva iekļūt pusfinālā.

Ļebedevs startēja otrajā pusfinālā un teju visu braucienu cīnījās ar poli Dominiku Kuberu par otro pozīciju un vietu finālā, taču finiša taisnē Latvijas motosportistam neizdevās apsteigt konkurentu, Ļebedevam finišējot trešajam un neiekļūstot finālā.

Par posma uzvarētāju kļuva brita Daniels Bevlijs, kurš finālā aiz sevis otrajā vietā atstāja tautieti Robertu Lambertu, trešais finišēja zviedrs Fredriks Lindgrēns, bet ceturto vietu ieņēma Kubera.

Pēc septiņiem posmiem čempionātā kopvērtējuma līderis ar 111 punktiem ir polis Bartošs Zmarzliks, 90 un 88 punkti ir Lambertam un Lindgrēnam. Ļebedevs ar 43 punktiem ir 13.pozīcijā.

Ļebedevs meistarsacīkstēs startē ar īpašo ielūgumu. Viņš ir pirmais Latvijas spīdveja braucējs, kurš iekļauts 15 braucēju pamatsastāvā un varēs piedalīties visos posmos.

Šī gada kalendārā iekļauti 11 "Grand Prix" posmi. Rīga uzņems sezonas devīto posmu, kas Biķernieku trasē norisināsies 7.septembrī.

Ļebedevs kā "Grand Prix" 2023.gada sezonas pirmais rezervists startēja sezonas piecos pēdējos "Grand Prix" posmos, ar 30 punktiem ieņemot 16.vietu kopvērtējumā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu