Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

FOTO Latvijas delegācija dodas uz Parīzes paraolimpiskajām spēlēm (2)

Paraolimpiešu pavadīšana ceļā uz Parīzes paraolimpiskajām spēlēm, kurās Latviju pārstāvēs astoņi sportisti piecos sporta veidos.
Paraolimpiešu pavadīšana ceļā uz Parīzes paraolimpiskajām spēlēm, kurās Latviju pārstāvēs astoņi sportisti piecos sporta veidos. Foto: Edijs Pālens/LETA

Seši Latvijas paraolimpieši svētdien devās uz Parīzes paraolimpiskajām spēlēm.

Svētdien uz Parīzes paraolimpiskajām spēlēm devās seši no Latvijas sportistiem - vieglatlēti Diāna Krūmiņa, Aigars Apinis, Emīls Dzilna un Raivo Maksims, šāvēja Margita Kanopka un peldētājs Jurijs Semjonovs.

Foto: Seši Latvijas paralimpieši dodas uz Parīzes paralimpiskajām spēlēm

Paraiejādes sportists Rihards Snikus un velobraucējs Oskars Gailišs paraolimpiskajai vienībai pievienosies jau Parīzē.

Atklāšanas parādē Latvijas karogu nesīs Snikus un Krūmiņa.

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija kvalificējies lodes grūšanas sacensībām F-35 medicīnas grupā, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Šī gada Parīzes paraolimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paraolimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Apinis (diska mešana F-52 klasē), Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F-55 klasē), Dzilna (lodes grūšana F-12 klasē) un Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F-46 klasē).

Pa vienam sportistam startēs vēl četros sporta veidos. Paralimpiskajā iejādē startēs Snikus, velobraukšanā - Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Semjonovs, bet šaušanas arēnā dosies Kanopka.

Paraolimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu