Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Liktenīgs foto: Ziemeļkorejas olimpiskajiem medaļniekiem mājās draud sods (5)

Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas sportistiem, kuri Parīzes olimpiskajās spēlēs galda tenisa jauktajās dubultspēlēs izcīnīja sudraba godalgas, mājās draud sods, vēsta "The Korea Times".

Par olimpiskajiem čempioniem galda tenisā jauktajā dubultspēlē tika kronēts Ķīnas pāris Vans Čucjiņs un Suņa Jinša, otrajā vietā ierindojās Ziemeļkorejas duets Džongšiks Ri un Kumjonga Kima, bet dienvidkorejieši Jonghuns Lims un Jubina Šina ieguva bronzas medaļas.

Pēc apbalvošanas ceremonijas medaļu ieguvēji uzņēma kopbildi. Taču tas nospēlēja par sliktu Ziemeļkorejas sportistiem, jo valsts olimpiskās komandas pārstāvjiem tika dotas stingras pavēles izvairīties no jebkāda kontakta ar Dienvidkorejas un citu valstu sportistiem.

Tagad ziemeļkorejiešiem draud soda sankcijas, kuru būtība vēl nav zināma. Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas viņiem jāiziet mēnesi ilgs "ideoloģiskais novērtējums".

Ziemeļkoreja ir totalitāra valsts, kas seko komunistiskajai ideoloģijai. Valsti vada diktators Kims Čenuns, kurš ir vienīgās partijas – Korejas Strādnieku partijas Centrālās komitejas priekšsēdētājs un KTDR armijas virspavēlnieks.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu