Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto un video Latvijas hokejisti ceļu pretī olimpiskajām spēlēm sāk ar uzvaru

Ar uzvaru Milānas un Kortīnas 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru ceturtdien sāka Latvijas hokeja izlase, kas pārpildītā "Arēnā Rīga" ar 4:2 (2:1, 2:1, 0:0) pieveica Slovēnijas valstsvienību. Piektdien Latvija tiksies ar Ukrainas hokejistiem.

Latvijas labā vārtus guva Uvis Balinskis, Rūdolfs Balcers, Mārtiņš Dzierkals un Rodrigo Ābols.

Latvieši tika pie vairākuma jau mazāk kā pēc minūtes, kad Latvijas aizsardzības zonā Kristiānu Rubīnu klupināja viens no slovēņu spēlētājiem. Vairākumā Rodrigo Ābols piespēlēja Kasparam Daugaviņam, kurš tālāk ripu nogādāja Balinskim, un aizsargs bez šaubīšanās meta to pa slovēņu vārtiem, panākot 1:0 Latvijas labā.

Slovēnija pēc ielaistajiem vārtiem ātri vien atbildēja ar precīzu metienu, kad pēc pārtvertas latviešu piespēles ar spēcīgu metienu Kristeru Gudļevski pārspēja Roks Tičars un izlīdzināja rezultātu.

Perioda izskaņā latvieši tika pie vēl diviem vairākumiem, no kuriem otro izdevās noslēgt rezultatīvi un atgūt vienu vārtu pārsvaru. Pēc cīņas Slovēnijas vārtu priekšā Balcers bija pirmais pie ripas un viegli ieslidināja to teju tukšos vārtos.

Savukārt otrās trešdaļas sākumā pēc Oskara Batņas cīņas aiz pretinieku vārtiem pie ripas tika Dzierkals, kurš no iemetiena apļa raidīja to Slovēnijas vārtos un dubultoja Latvijas pārsvaru.

Nedaudz vairāk kā astoņas minūtes līdz otrā perioda beigām Latvija palika mazākumā pēc Oskara Cibuļska nopelnītā divu minūšu noraidījuma par klupināšanu. Mazākumā Latvijas hokejisti veiksmīgi aizsargājās, tomēr neilgi pēc tā beigām Slovēnijas deficītu līdz vienam precīzam metienam samazināja Luka Mavers.

Arī otrās trešdaļas beigās latvieši tika pie vairākuma, kuru jau pēc piecām sekundēm ar precīzu metienu noslēdza Ābols, un Latvija atguva divu vārtu pārsvaru.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā Latvijas hokejisti tika pie diviem vairākumiem, kuru laikā neizdevās nogādāt ripu Slovēnijas vārtos. Turpinājumā divu minūšu noraidījumu nopelnīja Jānis Jaks, bet Latvijas hokejisti mazākumā vēlreiz spēja nosargāt savus vārtus.

Mača izskaņā vēl abu komandu hokejisti paspēja sarīkot nelielu kautiņu Latvijas aizsardzības zonā, kā rezultātā latvieši vēl pamatlaika noslēgumā tika pie vairākuma, taču rezultāts vairs nemainījās.

Latvijas vārtus sargāja Gudļevskis, kurš atvairīja 20 no 22 metieniem, kamēr otrā laukuma galā Gašpers Krošeļs tika galā ar 50 metieniem.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Daugaviņš, bet Slovēnijas valstsvienībā labākā spēlētāja balvu saņēma pirmo vārtu autors Tičars.

Kvalifikācijas turnīrs Rīgā ceturtdien sākās ar Francijas hokejistu uzvaru pār Ukrainu ar 7:2.

Latvijas izlase par ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco 30. augustā cīnīsies ar Ukrainu un 1. septembrī - ar Franciju.

Ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu