Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ļebedevam Polijā devītā vieta spīdveja "Grand Prix" posmā

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs
Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Polijā izcīnīja devīto vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" sezonas astotajā posmā.

Ļebedevs pirmajā un otrajā braucienā, cīnoties arī ar tehnikas problēmām, finišēja pēdējais. Trešajā braucienā viņš piekāpās vien polim Bartošam Zmarzlikam, bet ceturtajā - vēl vienam mājiniekam Macejam Janovskim.

Ar uzvaru pēdējā braucienā Ļebedevs sakrāja septiņus punktus, posma vērtējumā ieņemdams devīto vietu.

Par uzvarētāju kļuva slovāks Martins Vaculīks, kurš sakrāja 17 punktus. Otrais ar 15 punktiem finišēja zviedrs Fredriks Lindgrēns, trešais ar 13 punktiem - britu spīdvejists Roberts Lamberts, bet finālā iekļuva arī dānis Mikels Mihelsens, kurš sakrāja 11 punktus.

Pēc astoņiem posmiem čempionāta kopvērtējuma līderis ar 121 punktu ir polis Bartošs Zmarzliks, pa 106 punktiem ir Lindgrēnam un Lambertam, bet Ļebedevs ar 51 punktu ieņem desmito vietu.

Ļebedevs meistarsacīkstēs startē ar īpašo ielūgumu. Viņš ir pirmais Latvijas spīdveja braucējs, kurš iekļauts 15 braucēju pamatsastāvā un var piedalīties visos posmos.

Šī gada kalendārā iekļauti 11 "Grand Prix" posmi. Rīga uzņems sezonas devīto posmu, kas Biķernieku trasē norisināsies 7.septembrī.

Ļebedevs kā "Grand Prix" 2023.gada sezonas pirmais rezervists startēja sezonas piecos pēdējos "Grand Prix" posmos, ar 30 punktiem ieņemot 16.vietu kopvērtējumā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu