Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Latvijas volejbolisti Eiropas U-20 čempionātā uzvar austriešus

Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase svētdien Serbijā Eiropas čempionāta finālturnīra piektajā spēlē ar rezultātu 3-0 (25:17, 25:23, 27:25) pārspēja vienaudžus no Austrijas.

Latviešiem pa 13 punktiem guva Gustavs Auziņš un Kristers Landzāns, 11 punkti bija Armandam Rokjāma, bet deviņi - Maratam Seļivanovam. Landzānam un Seļivanovam bija pa diviem punktiem blokā, bet četrus ar "eisiem" guva Rokjāns.

Pretiniekiem 15 punktus guva Pauls Nusterers.

Foto: Latvijas Volejbola federācija

A grupā 12 punktus četrās spēlēs ir izcīnījusi Francija, deviņus - Serbija un piecas cīņas aizvadījusī Ukraina, astoņus - Turcija, pa sešiem punktiem ir Polijai un piecus mačus aizvadījušajai Latvijai, četrus punktus guvusi Somija, bet bez punktiem ir Austrija.

Latvijas U-20 izlase grupas turnīru beigs otrdien ar cīņu pret Ukrainu un trešdien ar maču pret Franciju. Komandas izspēlē riņķa turnīru, divām labākajām iekļūstot pusfinālā.

Iepriekšējās cīņās Latvija ar 1-3 (25:22, 16:25, 18:25, 16:25) zaudēja Serbijai, ar 3-0 (25:20, 25:19, 25:22) pieveica Somiju, ar 0-3 (18:25, 22:25, 16:25) piekāpās vienaudžiem no Turcijas un ar 0-3 (24:26, 23:25, 24:26) - Polijai.

Austrijai pagaidām ir tikai zaudējumi - 1-3 neveiksme mačā ar Somiju, kā arī zaudējumi trijos setos Polijai, Serbijai un Francijai.

Mārča Obrumana vadībā 18 kandidāti treniņus sāka 22.jūlijā.

Komandai nevar palīdzēt pludmales volejbola sacensībās iesaistītie Kristiāns Fokerots, Matīss Šalkovskis un Kārlis Jaundžeikars, bet no U-20 izlases uz pieaugušo valstsvienību un atpakaļ ceļoja Armands Rokjāns.

Foto: Latvijas Volejbola federācija

Augusta sākumā Latvijas volejbolisti devās uz Itāliju, kur tika aizvadītas vairākas pārbaudes spēles ar vienaudžiem no Itālijas.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Grieķijā un Serbijā notiks līdz 7.septembrim.

Otra grupa, kurā tiekas Bulgārija, Čehija, Grieķija, Itālija, Izraēla, Skotija, Slovēnija un Spānija, spēlē Grieķijas pilsētā Artā, bet izšķirīgās cīņas notiks Vrnjačka Banjā.

Sešas labākās Eiropas čempionāta komandas nodrošinās vietu pasaules meistarsacīkstēs.

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons un statistiķis Aivis Kokins.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Polijā, kas vienlaicīgi bija arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāts, Latvijas juniori ieņēma trešo vietu, bet otrajā kārtā Daugavpilī uzvarēja Slovākiju, Horvātiju un Vāciju, iekļūstot Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase:

pirmā tempa spēlētāji - Marats Selivanovs (Jēkabpils "Lūši"), Ņikita Dimitrijevs, Daņila Mironovs (abi - "Augšdaugava"), Renārs Vinšteins ("Robežsardze"/"Rīga"), Eduards Dūdens ("Piejūra"/MSĢ);

cēlāji - Ralfs Kļaviņš (Jēkabpils "Lūši"), Markuss Vensbergs ("Piejūra"/MSĢ);

"libero" - Ralfs Andrejevs ("Piejūra"/MSĢ);

otrā tempa spēlētāji - Leo Aleksandrs Štolcs, Rainers Veips (abi - Jēkabpils "Lūši"), Armands Rokjāns, Sandis Cimotišs (abi - "Ezerzeme"/DU), Gustavs Auziņš ("Robežsardze"/"Rīga");

diagonālais spēlētājs - Kristers Landzāns (Jēkabpils "Lūši").

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu