Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Itālijas "Grand Prix" uzvar "Ferrari" pilots Šarls Leklērs

Šarls Leklērs
Šarls Leklērs Foto: Reuters/ScanPix

Monako autosportists Šarls Leklērs svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posmā - Itālijas "Grand Prix" - un sarūpēja "Ferrari" komandai pirmo vietu tās mājas sacīkstē.

No vadošajām komandām "Ferrari" vienīgā izmantoja viena pitstopa stratēģiju, kas nesa augļus un ļāva Leklēram izcīnīt pirmo vietu. Leklērs karjerā izcīnījis septiņas uzvaras, iepriekšējo no tām gūstot savā dzimtenē Monako.

Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma "McLaren" piloti Oskars Pjastri un Lando Noriss, ceturtais bija Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors, piektais finišēja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), bet pēc viņa - pašreizējais čempions un meistarsacīkšu līderis Makss Verstapens ("Red Bull").

Septītajā vietā bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), astotajā - Serhio Peress ("Red Bull"), devītais finišēja Aleksandrs Albons ("Williams"), bet kā pēdējais pie punkta tika Kevins Magnusens ("Haas").

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 303 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 241 punktu ieņem Noriss, trešais ar 217punktiem ir Leklērs, bet ceturtais ar 197 punktiem - Pjastri.

Šosezon F-1 čempionātā tiek aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu