Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Vītoliņš: Vajag sagatavoties tā, lai Milānā varam pakutināt nervus citiem stiprajiem

Latvijas vīriešu hokeja izlases izcīnītā ceļazīme uz 2026.gada Milānas un Kortīnas olimpiskajām spēlēm ir tikai olimpisko spēļu cikla sākums, preses konferencē atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokejisti Rīgā izcīnīja ceļazīmi uz 2026.gada Milānas un Kortīnas olimpiskajām spēlēm, izšķirošajā mačā ar 5:2 pārspējot Franciju.

"Tas ir tikai sākums ceļam uz Olimpiādi. Tagad vajag sagatavoties tā, lai, ierodoties Milānā, varam pakutināt nervus arī citām stiprajām komandām. Ļoti laba uzvara, pareizi nospēlēta. Paldies puišiem par pašatdevi, un katra mikrotrauma, kas izsita kādu no ierindas un lika nākt citam, padarīja mūs tikai stiprākus," teica treneris.

Francija izvirzījās vadībā jau 21.sekundē, kad pēc Aleksandra Teksjē piespēles ripu tukšā vārtu stūrī raidīja Šarls Bertrāns.

"Pēc tik ātriem vārtiem pat nepaspēju neko sajust, bet teikšu godīgi, ka šodien bija jūtams, ka puišiem ir enerģija, kas valdīja jau no paša rīt. Ieejot ģērbtuvē, varēja just, ka visi ir gatavi spēlei. Pēc ielaistajiem vārtiem vispār neviens neko neteica un vienkārši gāja laukumā nākamās maiņas," izcēla Vītoliņš.

Divās no trijām spēlēm kvalifikācijas turnīrā nācās izlaist Zemgum Girgensonam, kurš pēc mača pret Slovēniju bija iedzīvojies savainojumā

"To visu uzreiz zina arī Ziemeļamerikas pārstāvji, kuri uzreiz uzdod jautājumus, un mēs nevaram tādas lietas slēpt. Gribu pateikt paldies Denisam Smirnovam, kurš vakar uzreiz atlidoja. Viņš neizgāja uz laukuma, bet radīja mums drošības sajūtu," skaidroja treneris.

Šajā turnīrā Latvijas izlasei izdevās realizēt sešus no 15 vairākumiem un arī Vītoliņš, pauda, ka pirmajai vairākuma maiņai bija izdevies labi saspēlēties

"Šajā brīdī vairākumā nedaudz pietrūka labroča. Pret Dāniju bijām ar pieciem spēlētājiem ar kreiso nūjas satvērienu, bet tad pamainījām un ielikām Haraldu Egli vidū. Viņam tas bija kaut kas jauns, bet viņš ar to labi tika galā. Šoreiz viņiem ļoti labi sapasēja," norādīja treneris.

2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kas norisinājās 2021.gada augustā, bija pirmais turnīrs, kurā Vītoliņš vadīja Latvijas valstsvienību.

"Šoreiz komanda bija pārliecinātāka un mobilāka. Katrs zināja, ko no viņa prasa. Piemēram, šodien sapulcē pirms spēles bija tikai teorija, jo visi jau bija sakoncentrējušies. Galvenais ir ticība sev un saviem partneriem. Nevaram uzvarēt individuāli," stāstīja Vītoliņš.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijai šis bija devītais kvalifikācijas turnīrs, sešas reizes nodrošinot dalību olimpiskajās spēlēs. 2026.gada olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrs norisināsies Milānā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu