Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Pasaules pirmās raketes Sinners un Švjonteka sasniedz "US Open" ceturtdaļfinālu

Itālijas tenisists Janniks Sinners
Itālijas tenisists Janniks Sinners Foto: AP/Scanpix

Sezonas pēdējā "Grand Slam" tenisa turnīra - ASV atklātā čempionāta ("US Open") - ceturtdaļfinālu pirmdien sasniedza galvenais favorīts un planētas pirmā rakete Janniks Sinners no Itālijas, kurš ceturtajā kārtā trīs setos pieveica mājinieku Tomiju Polu (ATP 14.). Arī sieviešu turnīrā ceturtdaļfinālu sasniedza pasaules ranga līdere – Polijas tenisiste Iga Švjonteka.

Ranga līderis Sinners bija pārāks ar 7-6 (7:3), 7-6 (7:5), 6-1 un cīņā par pusfinālu tiksies ar krievu Daņiilu Medvedevu (ATP 5.).

23 gadus vecais itālietis Medvedevu šogad janvārī apspēlēja Austrālijas atklātā čempionāta finālā, tiekot pie sava pirmā "Grand Slam" titula, bet zaudēja Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā jūlijā.

"Būs daudz skriešanas," par gaidāmo maču sacīja Sinners. "Ceru, ka būšu tam fiziski gatavs."

Ceturtdaļfinālu pirmdien sasniedza arī austrālietis Alekss de Minors (ATP 10.), kurš ar 6-0, 3-6, 6-3, 7-5 pieveica savu tautieti Džordanu Tompsonu (ATP 32.).

De Minora pretinieks ceturtdaļfinālā būs britu tenisists Džeks Dreipers (ATP 25.).

2021.gada turnīra uzvarētājs un pagājušā gada finālists Medvedevs ceturtajā kārtā ar 6-0, 6-1, 6-3 sagrāva portugāli Nunu Boržesu (ATP 34.), bet Dreipers ar 6-3, 6-1, 6-2 apspēlēja čehu Tomāšu Mahāču (ATP 39.).

Pirmdien "US Open" sieviešu vienspēļu turnīrā ceturtdaļfinālu sasniedza pasaules pirmā rakete poliete Iga Švjonteka un brazīliete Beatrise Hadada Maja.

Turnīra galvenā favorīte un 2022.gada šo sacensību uzvarētāja Švjonteka ceturtās kārtas mačā ar 6-4, 6-1 pārliecinoši pieveica krievieti Ludmilu Samsonovu (WTA 16.), savukārt Hadada Maja (WTA 22.) ar 6-2, 3-6, 6-3 pieveica bijušo pasaules ranga līderi un divkārtējo "US Open" finālisti Karolīni Vozņacki (WTA 71.) no Dānijas.

Švjontekas pretiniece ceturtdaļfinālā būs mājiniece Džesika Pegula (WTA 6.), kura pirmdien ceturtajā kārtā ar 6-4, 6-2 pieveica krievieti Dianu Šnaideri (WTA 18.).

Tikmēr Hadada Maja cīņā par vietu pusfinālā mērosies spēkiem ar Čehijas tenisisti Karolīnu Muhovu, kura pirmdien ar 6-3, 6-3 pārspēja pasaules ranga piekto raketi itālieti Jasmīni Paolīni.

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmajā kārtā piekāpās japānietei Naomi Osakai, bet "US Open" kvalifikāciju nepārvarēja Darja Semeņistaja, piedzīvojot neveiksmi pirmajā kārtā,.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā beigsies 8.septembrī. Pērn sieviešu vienspēlēs par uzvarētāju kļuva mājiniece Korija Gofa, kura finālā ar 2-6, 6-3, 6-2 apspēlēja Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu