Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Gailišs pārsistas riepas dēļ zaudējis vismaz divas minūtes

Oskars Gailišs
Oskars Gailišs Foto: Ausma Cīrulniece

Latvijas parasportists Oskars Gailišs trešdien Parīzes paraolimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās individuālajā braucienā pārsistas riepas dēļ zaudējis vismaz divas minūtes, sarunā ar Latvijas Paralimpisko komiteja (LPK) atzina Gailišs.

Individuālajā braucienā Gailišs trešdien ieņēma 13. vietu C4 grupā. Riteņbraucējiem veicot 28,3 kilometrus garu distanci, Gailišs finišēja 44 minūtēs un 30,48 sekundēs. Pirmajā starpfinišā viņam bija pirmspēdējais, 12. rezultāts, bet pārējos trīs - 13. vieta.

"Viss kā parasti - kā pa viļņiem. Ir brīži, kad viss šķiet ļoti labi, bet pēc tam "aiziet ciet". Tas ir normāli. Grūtības ir jāiztur, lai varētu turpināt. Trase bija ļoti tehniska, pārsitu riepu un zaudēju apmēram 2-3 minūtes. Fiziski biju gatavs, un pašreizējie rādītāji ir vieni no labākajiem - 260 vati un maksimālais ātrums 64 kilometri stundā. Braucu ar pilnu atdevi, un viss noritēja pēc plāna - diezgan mierīgi. Nebiju ļoti agresīvs, bet arī palielināju ātrumu," stāstīja Gailišs.

Zaudētās 2-3 minūtes Gailišam finišā maksāja pāris pozīcijas.

Gailišam šajās paraolimpiskajās spēlēs paredzēts piedalīties arī grupas braucienā. Paraolimpisko spēļu debitants Gailišs piedalījās arī sacensībās treka riteņbraukšanā, kur bija 23. individuālajā braucienā un 11. iedzīšanā.

Parīzes paraolimpiskās spēles norisināsies līdz 8. septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paraolimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paraolimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu