Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Oficiāli: 100 miljonus vērtais Osimens pievienojas RFS pretiniecei

Nigērijas futbola izlases uzbrucējs Viktors Osimens
Nigērijas futbola izlases uzbrucējs Viktors Osimens Foto: SIPA/Scanpix

Nigērijas futbola izlases uzbrucējs Viktors Osimens ir pievienojies vienai no Latvijas čempiones RFS pretiniecēm UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā Turcijas čempionei Stambulas "Galatasaray", ziņo Turcijas klubs.

Jau ziņots, ka 25 gadus vecais Osimens otrdien ieradās Stambulā, lai veiktu pēdējās pārrunas pirms pievienošanos klubam uz īres tiesībām.

""Galatasaray" informē, ka "ir panākta vienošanās ar profesionālo futbolistu Osimenu un viņa klubu "Napoli" par spēlētāja bezmaksas pāreju uz noteiktu laiku".

"Futbolistam par 2024./2025.gada sezonu tiks izmaksāta neto sezonas alga sešu miljonu eiro apmērā," vēsta klubs.

Savukārt Itālijas futbola apskatnieks Fabricio Romāno vēsta, ka iespējamā futbolista alga būs deviņu līdz desmit miljonu eiro apmērā.

Tiek lēsts, ka Osimena cena futbolistu transfēru jeb pāreju tirgū ir aptuveni 100 miljoni eiro.

Līgums ar "Napoli" uzbrucējam ir līdz 2025./2026.gada sezonas izskaņai, taču Romāno vēsta, ka "Napoli" ir iespēja pagarināt līgumu līdz 2027.gada jūnijam.

Pēdējās četras sezonas nigēriešu uzbrucējs aizvadīja Itālijas A sērijas komandā "Napoli", palīdzot tai 2022./2023.gada kļūt par čempioni.

A sērijā Osimens "Napoli" rindās aizvadīja 108 spēles un guva 65 vārtus, bet visos turnīros 133 mačos izcēlās ar 76 precīziem sitieniem.

Pirms pievienošanās Neapoles komandai uzbrucējs spēlēja Francijas komandā "Lille", beļģu "Charleroi" un Vācijas bundeslīgas klubā "VfL Wolfsburg".

Osimenu savās rindās šosezon vēlējās redzēt arī Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" un Saūda Arābijas vienība "Al-Ahli".

RFS ar "Galatasaray" šīs sezonas UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā spēlēs 3.oktobrī, kad aizvadīs pirmo no četrām mājas spēlēm.

Nigērijas izlases rindās Osimens debitēja 2017.gadā un 35 spēlēs ir izcēlies ar 21 vārtu guvumu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu