Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Kārtslēcējs Duplantis 100 metru sprintā pieveic Varholmu (2)

Vieglatlētikas zvaigznes zviedrs Armands Duplantis un norvēģis Kaštens Varholms
Vieglatlētikas zvaigznes zviedrs Armands Duplantis un norvēģis Kaštens Varholms Foto: AP/Scanpix

Pasaules rekordists kārtslēkšanā zviedrs Armands Duplantis trešdien Cīrihē pirms Dimanta līgas posma vieglatlētikā 100 metru sprinta distancē pieveica norvēģu skrējēju Kaštenu Varholmu.

Savdabīgajā duelī Duplantis finišēja pēc 10,37 sekundēm, kamēr norvēģis bija par sekundes desmitdaļu lēnāks.

"Jāuzteic Mondo [Duplantis]," pēc finiša sacīja pasaules rekordists 400 metru barjerskrējienā Varholms. "Viņš mani šodien pieveica. Tas bija lielisks skrējiens, kurā viņam padevās teicams starts."

Pēc zaudējuma šajā duelī, kā vienojās sportisti, Varholmam ceturtdien Dimanta līgas sacensībās Cīrihē būs jāstartē Zviedrijas izlases sporta tērpā.

Jau ziņots, ka 2020.gada Tokijas un šī gada Parīzes olimpisko spēļu čempions Duplantis augusta vidū sociālajos medijos izaicināja pasaules rekordistu, Tokijas spēļu čempionu un Parīzes vicečempionu 400 metru barjerskrējienā Varholmu, kurš izaicinājumu nekavējoties pieņēma.

Varholma personīgais rekords 100 metru distancē bija 10,49 sekundes un tas tika sasniegts 2017.gadā, kamēr Duplantis savu personīgo rekordu sasniedza 2018.gadā, 100 metru sprintu veicot 10,57 sekundēs.

Abi savus personīgos rekordus trešdien uzlaboja.

Varholms ir trīskārtējs pasaules un Eiropas čempions 400 metru barjerskrējienā un divkārtējs Eiropas čempions telpās 400 metru skrējienā. Duplantis kārtslēkšanā pasaules čempionātos uzvarējis divas reizes, bet Eiropas meistarsacīkstēs - trīs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu