Rodrigo Ābolam piedāvājums no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" nāca kā zibens spēriens no skaidrām debesīm. Pārsteigts bija ne tikai viņš pats, bet arī tēvs Artis Ābols. Tā ir iespēja, kāda vairs var arī nebūt un ir jāizmanto. Uzbrucējs pošas uz Ziemeļameriku apliecināt savas kvalitātes visaugstākajā līmenī.

"Flyers" ar 28 gadus veco latviešu centra uzbrucēju noslēdza divvirzienu līgumu uz vienu sezonu. Kontrakts tika parakstīts faktiski pēdējā brīdī. "Ilgi laika nebija domāt. Apstākļi, ko viņam piedāvāja, - apmierināja. Tas ir sapnis, un ies cīnīties, lai to piepildītu," pauda Artis Ābols.

"Man tas bija pārsteigums, bet viņam vēl lielāks. Rodrigo var tur spēlēt, jābūt tikai īstai komandai, trenerim un visam pārējam. Cik viņš man pats teica, kaut kādas runas sezonas laikā bija. Interese bija, bet varbūt tā bija tikai komunikācijas uzturēšana. Tiem spēlētājiem, kuriem SHL līgā ir līgums, NHL ar viņiem jāparaksta kontrakts līdz 15. jūnijam. Pēc tam vairs nevar parakstīt," sarunā ar TVNET+ sacīja A. Ābols.

Interesanti, ka ļoti līdzīgs scenārijs, kāda priekšā ir Ābols, izvērsās Pjēram Eduāram Belmāram, kurš nesen ar Francijas izlasi Rīgā cīnījās par ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā. Viņš pavadīja trīs sezonas Zviedrijas "Allsvenskan" līgā, piecas SHL un pēcāk 29 gadu vecumā devās uz NHL, parakstot vienošanos tieši ar "Flyers" klubu. Hokeja mekā francūzis pavadījis jau 10 gadus...