Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Gailišu paraolimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā apsteidz par apli

Oskars Gailišs
Oskars Gailišs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas parasportists Oskars Gailišs piektdien Parīzes paraolimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā C4-C5 grupā tika apsteigts par apli, latvietim noslēdzot sacensības 18. pozīcijā.

Parasportisti grupas braucienā sacentās 99,4 kilometrus garā distancē, kas bija sadalīta septiņos apļos.

Par uzvarētāju kļuva ukrainis Jehors Dementjevs, kurs finiša spurtā apsteidza otrās vietas ieguvēju francūzi Kevinu Lekenfu, bet labāko trijnieku noslēdza Nīderlandes pārstāvis Martins van de Pols. Četri vadošie riteņbraucēji finišu sasniedza pēc divām stundām 18 minūtēm un 59 sekundēm.

Distance bija sadalīta septiņos apļos un Gailišu pēdējā no tiem par apli apsteidza vadošo riteņbraucēju grupa, no kuras latvietis tobrīd atpalika nepilnu 21 minūti. Pirms vadošie riteņbraucēji apsteidza Gailišu, viņš atradās 18. pozīcijā.

No 26 riteņbraucējiem, kuri startēja, pie rezultāta tika 17 parasportisti, pieci tika apsteigti par apli, bet četri nesasniedza finišu.

Gailišs šajās paraolimpiskajās spēlēs jau startēja individuālajā braucienā, izcīnot 13. vietu. Paraolimpisko spēļu debitants Gailišs piedalījās arī sacensībās treka riteņbraukšanā, kur ieņēma 23. vietu individuālajā braucienā un 11. vietu iedzīšanā.

Parīzes paraolimpiskās spēles beigsies 8. septembrī, latviešiem startējot vieglatlētikā, paraolimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paraolimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu