Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Vapne atzīts par futbola virslīgas trešā apļa labāko jauno spēlētāju

Lūkass Vapne
Lūkass Vapne Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" komandas uzbrūkošais pussargs Lūkass Vapne atzīts par "Tonybet" futbola virslīgas trešā apļa labāko jauno spēlētāju, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

Vapne balsojumā saņēma 77 punktus, "Audas" pussargs Deniss Meļņiks iekrāja 44 punktus, bet 28 punkti tika "Grobiņa"/LFS pārstāvim Dāvidam Družiņinam. Vēl 12 un piecus punktus saņēma attiecīgi Kristers Penkevics no "Valmieras" un "Tukums 2000"/"Telms" spēlētājs Kaspars Anmanis.

21 gadus vecais futbolists virslīgas trešajā spēļu aplī izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Viņš tika izvirzīts arī kā viens no kandidātiem uz augsta līgas labākā spēlētāja titulu.

Pirmajā aplī par labāko jauno spēlētāju tika atzīts Eduards Dašķevičs, bet otrajā aplī pirmo reizi balvu saņēma Vapne.

Kopš 2015. gada sezonas virslīgas čempionātā tiek noteikts un sveikts katra apļa labākais jaunais spēlētājs. Kandidātus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome, savukārt balsojumā papildus piedalās mediji un klubu galvenie treneri.

Būtiskākais kritērijs šīs balvas saņemšanai ir vecuma ierobežojums, proti, spēlētājam ir jāatbilst U-21 vecuma kategorijai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu