Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Gudļevskis atvaira 36 metienus zaudētā IIHF Čempionu līgas spēlē

Latvijas hokejists Kristers Gudļevskis
Latvijas hokejists Kristers Gudļevskis Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas sezonas otrajā mačā atvairīja 36 metienus, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" svinētu uzvaru.

Vācijas vicečempioni mājās ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) zaudēja "Lausanne" vienībai.

Gudļevskis šajā spēlē atvairīja 94,74% pretinieku metienu. Tāds pats atvairījumu procents bija pretējos vārtos stāvējušajam Kevinam Pašem, taču mājinieki izdarīja divreiz mazāk metienu.

Lozannas vienības pieteikumā nebija latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa.

Neveiksmi cieta arī uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Zviedrijas čempione Šellefteo AIK, kas viesos ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Štraubingas "Tigers". Dzierkals 13 minūtēs un 15 sekundēs uzvarēja vienā no diviem iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Zaudējumu mājās piedzīvoja uzbrucēja Rolanda Vīgnera pārstāvētā Francijas vienība Ruānas "Dragons", kas ar 3:5 (1:1, 2:0, 0:4) piekāpās Tršinecas "Ocelārži". Vīgners uz ledus bija 12 minūtes un 17 sekundes, cīņu pabeidzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Čempionu līgas pamatturnīrā 24 komandas aizvada pa sešām spēlēm, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Šveices komanda Ženēvas "Servette".

Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015.gada sezonā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu