Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ronaldu gūst uzvaras vārtus 88. minūtē. Spānija izcīna panākumu mazākumā

Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu
Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas vīriešu futbola izlase svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru UEFA Nāciju līgas A līgas mačā, neskatoties uz to, ka no 20.minūtes spēlēja desmit vīru sastāvā. Savukārt citā spēlē Portugāles izlases labā uzvaras vārtus 88. minūtē guva Krištianu Ronaldu.

Eiropas čempioni spāņi Ženēvā ar rezultātu 4:1 (2:1) uzvarēja Šveici.

Notikumiem bagātajā mačā jau spēles ceturtajā minūtē pēc Lamina Jamala piespēles ar galvu bumbu vārtos raidīja Hosē Sanmartins jeb Hoselu. Nedaudz vēlāk bumba nonāca arī otros vārtos, taču tika konstatēta spēle ar roku, tāpēc rezultāts palika nemainīgs.

Cīņas 13.minūtē Niko Viljamsa sisto bumbu atvairīja Gregors Kobels, taču pie tās pirmais bija Fabians Ruiss, kurš bija nekļūdīgs - 2:0. Septiņas minūtes vēlāk Robins Lenormāns nogāza Brēlu Embolo un liedza šveicietim izskriet vienam pret vārtsargu, tādējādi spāņu futbolists saņēma sarkano kartīti.

Četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām Muhameds Amdunī pēc stūra sitiena no tuvas distances sita bumbu vārtos un panāca 1:2.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, viesu vārtsargs Davids Raja raidīja bumbu tālu pretinieku laukuma pusē, Ferrans Torress pēc saņemšanas to pāradresēja Ruisam, kurš panāca 3:1. Trīs minūtes vēlāk, asistējot Hoselu, Torress atbrīvojās no pretspēlētājiem un nostiprināja vadību.

Otro uzvaru šajā grupā izcīnīja Dānija, kas mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Serbiju.

Spēles 36.minūtē dāņu veiksmīgu saspēli ar sitienu no distances soda laukumā noslēdza Alberts Grēnbeks, kurš panāca 1:0. 61.minūtē pēc Viktora Kristiansensa centrējuma Jusufs Pulsens akrobātiskā atmuguriskā lēcienā raidīja bumbu tīklā - 2:0.

A4 grupā pēc divām spēlēm Dānijai ir seši punkti, Spānija guvusi četrus punktus, Serbija - vienu, savukārt Šveice ir bez punktiem.

Citā mačā Portugāle mājās ar 2:1 (0:1) pārspēja Skotiju, uzvaras vārtus 88.minūtē gūstot Krištianu Ronaldu.

Septītajā minūtē Kenija Maklīna centrēto bumbu ar galvu vārtos ievirzīja Skots Maktominejs - 1:0 skotu labā. Neizšķirtu portugāļi panāca 54.minūtē, kad jubilārs Brunu Fernandešs izpildīja zemu un precīzu sitienu no distances.

88.minūtē Nunu Mendešs no kreisās malas piespēlēja bumbu uz vārtu priekšu, kur Ronaldu atlika tikai pielikt kāju - 2:1.

Ronaldu profesionālajā futbolā guvis 901 vārtus izlasē un klubos.

Otrā A1 grupas spēlē Horvātija savā laukumā ar 1:0 (0:0) bija pārāka pār Poliju.

Vienīgie vārti tika gūti 52.minūtē, kad ar teicamu soda sitienu bumbu mērķi ieraidīja Luka Modričs.

A1 grupā Portugālei ir seši punkti, Horvātija un Polija guvušas pa trīs, bet Skotija ir bez punktiem.

UEFA Nāciju līgas pamatturnīrā mači tiks aizvadīti trīs logos septembrī, oktobrī un novembrī. A līgā ceturtdaļfināli tiks izspēlēti martā, bet pusfināli un fināls - jūnijā.

2022./2023.gada sezonā par čempioniem kļuva Spānijas futbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu