Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Snikus vecmāmiņa Rita par mazdēla izcilo sniegumu: Mērķi piepildās!

Rihards Snikus un "King of the Dance".
Rihards Snikus un "King of the Dance". Foto: Ausma Cīrulniece/Latvijas Paralimpiskā komiteja

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana. Latvijas parasportists Rihards Snikus Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja divas zelta medaļas. Mazdēla sniegumam līdzi sekoja arī viņa vecmāmiņa Rita, vēsta Panorāma. 

Pati pirmā nodarbība ar zirgiem bijusi Vaivaros, un Riharda vecmāmiņa atminas, cik laimīgs bijis mazdēls, pirmoreiz būdams zirga mugurā.

"Tad tur, kad pirmo reizi uzsēdināja uz zirga, viņam smaids sejā bijis. Vecaistēvs vienmēr to atceras, viņš saka - tā kā paplaucis, un viņš iespiedzies un krēpēs tā ar abām rokām ieķēries – tik laimīgs," atcerējās Rita.

Vecmāmiņa ar mazdēlu sazinājusies pirms starta Parīzes paralimpiskajās spēlēs. "Viņi bija tā abi satrenējušies, ka viņiem tiešām viss pilnīgi vienādi bija," uzsver Rita.

Jau vēstīts, ka sagaidīšanas pasākums notiks ap plkst.23, īsi pēc tam, kad sportisti būs ielidojuši no Francijas.

Sportisti atgriezīsies Latvijā ar vairākām godalgām. Pasākumā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Paralimpiskās kustības Latvijā patronese Andra Levite, kā arī Ķekavas un Siguldas pašvaldību pārstāvji, atbalstītāji un citi viesi.

Divas zelta godalgas Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paralimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde).

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu