Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Rīgas zeļļu" sastāvam pievienojas Krišs Helmanis

Krišs Helmanis (ar bumbu)
Krišs Helmanis (ar bumbu) Foto: Publicitātes foto

Latvijas vicečempionei basketbolā "Rīgas zeļļi" pievienojies centra spēlētājs Krišs Helmanis, otrdien paziņoja klubs.

Līgums ar 22 gadus veco basketbolistu noslēgts līdz sezonas beigām.

Aizvadītajā sezonā Helmanis pārstāvēja Vācijas bundeslīgas klubu Tībingenes "Tigers", kura rindās vidēji 20,7 minūšu laikā guva 5,7 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas.

"Turpinām stiprināt groza apakšu un esam ļoti gandarīti par Kriša Helmaņa pievienošanos "Zeļļiem"," norāda kluba prezidents Edgars Buļs. "Iepriekšējās sezonās Vācijas bundeslīgā viņš vairāk bija lomas spēlētājs, bet šogad viņam mūsu klubā paredzēta liela loma, līdz ar to būs lieliska iespēja kļūt par stabilu līderi, vairāk atvērties laukumā, vākt labu statistiku, lai jau drīzumā pakāptos nākamajā līmenī savā karjerā."

Tāpat vienība vēsta, ka līgumi pagarināti ar pagājušajā sezonā klubu pārstāvējušajiem Artūru Strēlnieku, Markusu Mamaju un Danu Galdiņu.

"Sezonas sākumā pieteikumā būs 15 spēlētāji, līdz ar to varam teikt, ka uz doto brīdi komplektācija ir noslēgusies," piebilda kluba prezidents Edgars Buļs.

Līgumi šai sezonai ir noslēgti ar Uģi Pineti, Juri Vītolu, Franci Lāci, Zigmāru Raimo, Tomu Skuju, Dāvidu Vīksni, Robertu Bērziņu, Kristeru Skrindu, Rolandu Šulcu, Akveilu Kotu, Džastinu Makoju, Artūru Strēlnieku, Markusu Mamaju, Danu Galdiņu un Krišu Helmani.

Komandu turpina trenēt Juris Umbraško, kuram asistē Dāvis Čoders un Oskars Zurkovs.

Sestdien "Rīgas zeļļi" sāks dalību Baltijas superkausā un plkst. 17 tiksies ar Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis", kam sekos medaļu mačs svētdien. Oficiāli sezonu komanda sāks 21. septembrī, kad plkst. 18.30 "Arēnā Rīga" tiksies ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga".

"Rīgas zeļļi", aizvadot pirmo sezonu kluba vēsturē, Latvijas Basketbola līgā (LBL) sasniedza finālu, kurā sērijā ar 1-4 atzina "VEF Rīga" pārākumu, Latvijas kausā tika līdz finālam, kurā arī piekāpās "vefiešiem", bet Latvijas-Igaunijas basketbolā līgā (LIBL), noslēdzot pamatturnīru sestajā pozīcijā, nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu