Mēdz teikt, ka nav ko līst svešā maciņā. Tomēr dzīve pierāda, ka ļaudīm interesē, cik nopelna profesionālie sportisti. Ziemeļamerikā daudzos komandu sporta veidos tā ir publiski zināma informācija. Profesionālajā boksā honorāri pārsvarā ir konfidenciāli. Ņemot vērā, ka Latvijas visu laiku labākais bokseris Mairis Briedis nesen noslēdza karjeru, TVNET+ nolēma apkopot informāciju, cik viņam aptuveni izdevās nopelnīt lielajā sportā. 

2014. līdz 2016. gads

Briedis pamazām turpināja krāt uzvaras un audzēja savu popularitāti. 2015. gadā viņš ieguva iespēju cīnīties pret pasaulē pazīstamu smagsvaru kategorijas bokseri – Sīrijā dzimušo Vācijas pārstāvi Mahmoudu (Manuelu) Čaru.

Savu iespēju Briedis izmantoja, jo viņa vārds pēc uzvaras pār Čaru izskanēja plašāk pasaulē. Cīņa risinājās Krievijā – Čečenijas galvaspilsētā Groznijā, jo Vācijas boksera liels atbalstītājs bija čečenu līderis Ramzans Kadirovs.

Zīmīgi, ka valsts amatpersonas deklarācija gan neliecina, ka Briedis būtu saņēmis honorāru par cīņu Čečenijā.

Čars trīs gadus pirms cīņās pret Briedi bija pasaules smagsvaru čempiona titula pretendents – 2012. gadā viņš zaudēja ukrainim Vitālijam Kličko cīņā par WBC jostu, piedzīvojot pirmo zaudējumu 22 mačos.

Briedis sagādāja Čaram ceturto zaudējumu karjerā. Pēc tam turpinājumā Čars aizvadījis vēl sešas cīņas līdz 2022. gadam. Viņa kontā bilance ir 34-4.

2016. gads (nepilni 40 tūkstoši eiro)

Ieguvis jau krietni lielāku popularitāti, Briedis varēja piesaistīt sponsorus. Valsts amatpersonas deklarācijas pārskats par 2016. gadu liecina, ka Latvijas bokseris saņēmis 3729 eiro honorāru no AS "VIRŠI-A".

2016. gadā Briedis vairāk nekā 21 tūkstoša eiro (21765,94) apmērā guva ienākumus no SIA "AHTI", kas visdrīzāk ir atlīdzība par uzņēmuma zīmola "OlyBet sporta bārs" reklamēšanu.

Deklarācija liecina, ka 2016. gadā papildus darbam Valsts policijā Briedis saņēmis algu arī no SIA "Wings 4 Sky Group" un SIA "RIGVIR".

Maira Brieža valsts amatpersonas deklarācija par ienākumiem 2016. gadā
Maira Brieža valsts amatpersonas deklarācija par ienākumiem 2016. gadā Foto: www.vid.gov.lv

Video: Mairis Briedis TVNET+ intervijā, karjeru noslēdzot