Andrejs Birjukovs novembrī plāno kļūt par pirmo latvieti, kurš septiņu dienu laikā septiņos kontinentos noskries septiņus maratonus – 42,195 kilometrus (kopā 295 km). Šī iespēja uzmeklēja viņu pašu, un nav spējis no tās atteikties. Tagad turpina gatavoties, paļaujoties uz gadu gaitā paša uzkrātām zināšanām, pieredzi. 

Šo izturības piedzīvojumu 34 gadus vecais Birjukovs sāks ledainajā un sniegotajā Antarktīdā un noslēgs 168 stundas vēlāk saulainajā Maiami, Amerikā. Tas prasīs ne tikai izcilu fizisko, bet arī mentālo sagatavotību. Šāds pārbaudījums nevienam nav joka lieta.

Šobrīd Birjukovs ar ģimeni dzīvo Minhenē, strādā lielā starptautiskā uzņēmumā par IT projektu menedžeri. Viņam ir arī pašam savs uzņēmums - palīdz cilvēkiem sagatavoties izturības izaicinājumiem, pārvarēt traumas un neveiksmes, ka arī konsultē tos, kuri grib uzlabot savu kopējo fizisko sagatavotību un integrēt sportu savā aizņemtajā ikdienas dzīvē. Vairāk nekā 10 gadu laikā dzīvojis Vācijā, Somijā, Indonēzijā, Francijā un Ungārijā, bet pašlaik nobāzējies Bavārijas galvaspilsētā.

"Šis piedzīvojums [septiņi maratoni septiņās dienās septiņos kontinentos] ir savā veidā atradis mani, nevis es to. Par to zināju jau pirms gadiem astoņiem, kad sāku nodarboties ar skriešanu. Kad sāku rakstīt savus blogus un izveidoju trenera uzņēmumu, vairāki cilvēki ar nestandarta idejām mani uzmeklēja. Mana pieeja ir vairāk holistiska - vairāk skatos uz datiem un kā organisms adaptējas slodzēm," sarunā ar TVNET+ sacīja Birjukovs. "Kaut kādā veidā cilvēki, kuri trenējas tieši ultra distancēm vai specifiskiem izaicinājumiem, viņi atrada mani caur manu mājaslapu. Vienā dienā man atrakstīja kāds džeks, kurš...