Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Trīs nākamajās virslīgas sezonās tiek saglabāta prasība laukumā būt trim vietējiem futbolistiem

Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde ir lēmusi, ka arī nākamajās trīs "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas sezonās laukumā būs jābūt vismaz trijiem LFF sagatavotiem spēlētājiem, trešdien ziņo LFF.

LFF norāda, ka tādējādi saglabāsies pašreizējā kārtība. Par federācijas sagatavotiem spēlētājiem tiek uzskatīti tie futbolisti, kuri vecumā no 12 līdz 21 gadam ir bijuši reģistrēti kādā no LFF klubiem vismaz trīs pilnas sezonas. Par federācijas sagatavotiem spēlētājiem tiek uzskatīti arī spēlētāji, kuri ir piedalījušies vismaz trijās Latvijas izlašu spēlēs.

"Šī pieeja ir stratēģisks solis, kas jau nesis augļus un nākotnē var nodrošināt vēl lielāku attīstību," uzsver LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Viņš atgādina, ka līdzekļi no citās valstīs sagatavoto spēlētāju reģistrācijas tiek ieguldīti klubu jaunatnes sistēmās un šis modelis stiprina jaunatnes futbolu, jo ieguldījumi tiek novirzīti jauno talantu progresam.

Ļašenko skaidro, ka esošās prasības veicina ne tikai vietējo talantu izaugsmi, bet arī sekmē Latvijas jaunatnes izlašu snieguma uzlabošanos. Par piemēru viņš min Latvijas U-21 izlases sniegumu, kas "šobrīd aizvada pēdējo gadu veiksmīgāko kvalifikācijas ciklu".

Ļašenko izceļ arī pēdējo gadu Latvijas klubu panākumus UEFA turnīros.

"LFF mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu attīstību, un saglabātās prasības spēlētāju izmantošanai ir svarīgs solis šajā virzienā," norāda LFF prezidents. "Šo gadu pieredze apliecina, ka mēs esam uz pareizā ceļa."

Virslīgas klubiem par pirmo astoņu spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavoti spēlētāji, iekļaušanu čempionāta pieteikumā ir jāveic dalības maksa 3000 eiro apmērā par katru, bet par katru nākamo - 8000 eiro.

Iegūtie līdzekļi tiek izlietoti Latvijas jaunatnes spēlētāju atbalstam, atbalstu sniedzot, pamatojoties uz U-21 vecuma un jaunāku spēlētāju aizvadīto spēles laiku katrā virslīgas komandā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu