Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Rīgas zeļļu" otrās sezonas budžets plānots lielāks nekā debijas gadā

Basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" prezidents Edgars Buļs
Basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" prezidents Edgars Buļs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola klubs "Rīgas zeļļi" 2024./2025.gada sezonas budžetu paredz 750 000 eiro apmērā, turpinot audzināt jaunos basketbolistus, trešdien Rīgā notikušajā kluba masu mediju pasākumā atklāja komandas pārstāvji. Komanda ir noslēgusi sastāva komplektēšanu, piesaistot 15 basketbolistus.

"Pagājušogad mūsu budžets bija 650 000 eiro, no pavasarī plānotajiem 700 000 līdz 750 000 eiro jau ir noslēgti līgumi par 80% no šīs summas," atklāj "Rīgas zeļļu" prezidents Edgars Buļs.

"Jūtamies diezgan stabili. Protams, ir vēl daudz labu iestrāžu, lai mēs savāktu visus 100% plānoto līdzekļu vai pat vairāk, jo daudzi uzņēmumi nākamā gada budžetu vēl tikai plāno," skaidro Buļs.

Turklāt klubs ir orientēts uz skatītāju piesaisti. Iepriekšējā sezonā 20 procenti ieņēmumu bija no pārdotajām biļetēm.

Budžeta pārpildīšanas gadījumā klubs nesteigsies ar jaunu spēlētāju iegādi.

"Domāju, ka vismaz līdz sezonas vidum nekādu lielu izmaiņu sastāvā nebūs," saka Buļs.

"Var teikt, ka šobrīd mūsu komplektācija ir noslēgta un jaunus spēlētājus nemeklējam. No tiem, ko vēlējāmies, esam visus dabūjuši," par sastāvu saka kluba menedžeris Artūrs Šēnhofs.

Viņš min, ka 15 spēlētāju sastāvs šobrīd ir labāks, nekā tika gaidīts pavasarī.

Šosezon sastāvs veidots ar divu - triju gadu termiņa plāniem, sastāvu papildinot arī vairākiem jaunajiem spēlētājiem - Rolandam Šulcam un Kristeram Skrindam.

"Mēs ofisā savu darbu esam izdarījuši, tālākais ir trenera ziņā. Es ietekmēt vairs neko nevaru," saka menedžeris.

"Mums ir labi spēlētāji atsevišķos spēles elementos. Atliek viņus salikt kopā," saka galvenais treneris Juris Umbraško, piebilstot, ka arī jaunie basketbolisti sniedza savu ieguldījumu.

Viņš sola vienotu komandu, cīņu par katru centimetru un virzību uz kluba mērķi.

"Pagājušajā gadā augstu uzlikām latiņu un esam gatavi iet vēl augstāk," saka Umbraško.

Šosezon komanda vēl nespēlēs nevienā no Eiropas kausiem.

Buļs atklāj, ka jau pirms kluba pirmās sezonas "Rīgas zeļļiem" tika piedāvāta dalība Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL), piedāvājumu atkārtojot arī pirms šīs sezonas. Tomēr klubs pagaidām nav gatavs papildu izdevumiem un papildu spēlētāju slodzei.

Viņš uzsver, ka, viņaprāt, ar 50-55 spēlēm sezonā pilnīgi pietiek.

"Pārsvarā mums ir jaunie spēlētāji. Jebkura Eiropas kausu spēle ir papildu fiziska un mentāla slodze. Un, protams, arī izdevumi," norāda kluba prezidents, skaidrojot, ka ar kluba menedžeri un galveno treneri ir norunāts, ka "visam ir jānotiek pakāpeniski".

"Pirmkārt, dalība Eiropas kausos ir dārgāka, bet, otrkārt, neesam arī atteikušies no domas, ka gribam attīstīt jaunos spēlētājus," pamato Šēnhofs.

"Balansējam starp rezultātu un attīstību, un mums šogad spēlēs, un ceru, ka daudz spēlēs, trīs spēlētāji, kuri vēl nav sasnieguši 20 gadu vecumu," norāda menedžeris, bilstot, ka jauniešiem galvenais ir treniņi.

"Mums ir svarīgi gatavot vietējos spēlētājus. Kad viņi būs gatavi, tad arī komanda, pievienojot ārvalstu spēlētājus, būs gatava, lai spēlētu Eiropas kausos," bilst Umbraško.

Viņš atklāj, ka "daudziem" kluba spēlētājiem līgumā ir iekļautas līguma izpirkšanas opcijas.

Ja kāds no mūsu spēlētājiem spēlēs tik labi, ka par viņiem interesējas spēcīgākos čempionātos un gribēs viņu izpirkt, izmaiņas sastāvā var notikt," saka Umbraško, bilstot, ka klubs būs lepns palīdzēt basketbolistiem sasniegt arī viņu individuālos mērķus.

Pasākumā izskanēja arī ziņa, ka tiks veidota "Rīgas zeļļu" otrā komanda, bet Andris Biedriņš joprojām ir kluba vēstnesis, un viņa loma nākotnē, iespējams, palielināsies.

Līgumi klubam šai sezonai ir noslēgti ar Uģi Pineti, Juri Vītolu, Franci Lāci, Zigmāru Raimo, Tomu Skuju, Dāvidu Vīksni, Robertu Bērziņu, Kristeru Skrindu, Rolandu Šulcu, Akveilu Kotu, Džastinu Makoju, Artūru Strēlnieku, Markusu Mamaju, Danu Galdiņu un Krišu Helmani.

Komandu turpina trenēt Juris Umbraško, kuram asistē Dāvis Čoders un Oskars Zurkovs.

Sestdien "Rīgas zeļļi" uzsāks dalību Baltijas Superkausā, plkst.17 tiekoties ar Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis". Svētdien notiks cīņa par pirmo vai trešo vietu.

"Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) sezonu komanda sāks 21.septembrī, plkst.18.30 "Arēnā Rīga" tiekoties ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga" basketbolistiem.

"Rīgas zeļļi", pagājušajā sezonā, aizvadot pirmo sezonu kluba vēsturē, Latvijas Basketbola līgā (LBL) sasniedza finālu, kur sērijā ar 1-4 atzina "VEF Rīga" pārākumu, Latvijas kausā tika līdz finālam, kurā arī piekāpās "vefiešiem", bet LIBL, noslēdzot pamatturnīru sestajā pozīcijā, nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu