Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jau ilgu laiku dubultspēļu turnīros spēlē tandēmā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku. Viņām veicas arvien labāk, par ko varēja pārliecināties prestižajā "Grand Slam" turnīrā "US Open". Kas īsti ir Kičenoka, kura sacensību laikā pārcēla kāzas ar savu treneri? Kā viņa atceras kara pašu sākumu un kā sākās viņas ceļš lielajā tenisā?

Dņipro dzimusī Kičenoka "US Open" finālmačā pašās beigās piegājusi pie Ostapenko un sacījusi: "Atceries, ka tu esi Aļona Ostapenko. Tu esi vislabākā. Ir jāuzvar." Pēc brīža abas tenisistes tika kronētas par sacensību uzvarētājām.

"Katru reizi, kad esmu kortā un uzvaru, es veltīju šīs uzvaras Ukrainas cilvēkiem, kuri šobrīd smagi cīnās par mūsu brīvību," par karu dzimtenē atgādināja Ukrainas tenisiste. "Es ceru, ka varu viņiem sniegt kaut nelielu atbalstu. Sirdī esmu ar viņiem."

Visticamāk, Kičenoka negaidīja, ka Ņujorkā spēlēs tik veiksmīgi. Viņai nācās pārcelt kāzas ar savu treneri Stasu Hmarski. Viņš ir arī Ostapenko treneris un savulaik strādāja ar Ukrainas pirmo raketi Aleksandru Dolgopolovu.

Kāzas bija ieplānotas laikā...