Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Rīgas zeļļu" saspēles vadītājs Skuja: Patīkami, ka ir papildu konkurenti

"Rīgas Zeļļi" spēlētājs Toms Skuja (nr.3, rozā tērpā) "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē starp "Rīgas Zeļļi" un "VEF Rīga" komandām "Daugavas Sporta namā".
"Rīgas Zeļļi" spēlētājs Toms Skuja (nr.3, rozā tērpā) "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē starp "Rīgas Zeļļi" un "VEF Rīga" komandām "Daugavas Sporta namā". Foto: Zane Bitere/LETA

Gaidāmās sezonas Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) Latvijas komandas ir sasparojušās vasarā un katra spēle būs interesanta, sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra "Rīgas zeļļu" saspēles vadītājs Toms Skuja.

"Rīgas zeļļi" pamatturnīra pirmo spēli aizvadīs 21.septembrī, "Arēnā Rīga" tiekoties ar nu jau savu principiālo pretinieci "VEF Rīga". 22 gadus vecais Skuja pirmssezonā dziedē labās rokas savainojumu, kuru guva vasarā izlases tuvāko rezervju nometnē.

"Vēl nepieciešams laiciņš, bet paliek labāk. Joprojām esmu rehabilitācijas procesā, kas iet uz beigām. To, kas palicis, nevajadzētu sasteigt," secināja basketbolists.

Kamēr Skuja ārstē savainojumu, komanda noslēgusi trīs mēnešu līgumu ar Akuelu Kotu. Šajā pozīcijā spēlē arī Juris Vītols.

"Tas tikai patīkami, ka ir papildu konkurenti komandā. Tas cels manu un komandas līmenī. Arī citur bijusi jāiztur konkurence, piemēram, Spānijā jākonkurē ar vietējiem, kuriem varbūt reizēm tika dota priekšroka, līdz ar to pašam jābūt divtik labākam," skaidroja Skuja.

"Rīgas zeļļi", pagājušajā sezonā, aizvadot pirmo sezonu kluba vēsturē, Latvijas Basketbola līgā (LBL) sasniedza finālu, kur sērijā ar 1-4 atzina "VEF Rīga" pārākumu, Latvijas kausā tika līdz finālam, kurā arī piekāpās "vefiešiem", bet LIBL, noslēdzot pamatturnīru sestajā pozīcijā, nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

"Patīkami pārsteidzām arī paši sevi. Vai es to gaidīju? Grūti teikt, droši vien, ka vairāk nē, tāpēc tas komandas sniegumu padarīja vēl īpašāku," uz iepriekšējo sezonu atskatījās Skuja, kurš tajā pat laikā bija piesardzīgs, runājot par nākamo sezonu. "Tik tālu neskatos, eju soli pa solim. Protams, mērķi būs kā minimums tādi paši. Ko izvirzīs, pēc tā arī tieksimies."

"Patīkami pārsteidz, ka komandas ir sasparojušās un vēlas sevi pierādīt. Katra spēle būs interesanta," par šīs sezonas pretiniecēm teica Skuja, kurš neslēpa, ka tikšanās ar "VEF Rīga" būs īpaši nozīmīgas.

Iepriekšējās sezonas finālsērijas pēdējā spēlē Skuja pēc svarīgā brīdī iemesta tālmetiena demonstratīvi atzīmēja tā realizēšanu, kā dēļ saņēma tehnisko piezīmi - viņam piekto tajā spēlē. Basketbolists atzina, ka cenšas mācīties no tās epizodes.

"Tā ir daļa no spēles. Protams, ka tajā aspektā man jākļūst labākam. Spēles laikā šad tad neaizdomājas par to. Biju dusmīgs par to incidentu. Tāda ir dzīve - no kļūdām jāmācās," stāstīja Skuja, atklājot, ka stingrākas sarunas par to komandas iekšienē neesot bijušas. "Visi saprata, ka pats sev izraku bedri, tāpēc nebija nepieciešamas pārrunas ar blakus esošajiem cilvēkiem."

Nedēļas nogalē "Rīgas zeļļi" aizvadīs mačus turnīrā "Arēnā Rīga", kas nodēvēts par Baltijas Superkausu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu