Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Nedēļas nogalē sāksies jaunā florbola virslīgas sezona

"Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra finālspēle starp "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka" komandām "Arēnā Rīga".
"Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra finālspēle starp "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka" komandām "Arēnā Rīga". Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien, 14.septembrī, ar četrām spēlēm sāksies "Elvi florbola līgas" vīriešiem 2024./2025.gada sezona, informē Latvijas Florbola savienība (LFS).

Šogad vīriešu turnīrā par valsts čempionu titulu cīnīsies desmit klubu komandas. Dalībnieku sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu ir diezgan būtiski mainījies.

No līgas sportiskā ceļā izkrita pērnās sezonas pēdējās vietas ieguvēja RTU/"Rockets" un priekšpēdējā pozīcijā finišējusī "Bauska", kas pārspēļu sērijā piekāpās pirmās līgas čempionvienībai Liepājas "Kurši". Liepājnieki pēc divu sezonu pauzes atgriezīsies Latvijas florbola elitē. Pārējās deviņas titula pretendentes ir palikušas nemainīgas - "Masters"/"Ulbroka", Talsu NSS/"Krauzers", Cēsu "Lekrings", "Valmiera", Kocēnu "Rubene", "Irlava"/"Slampe"/"Zevid", "Ķekava"/RB&B, "Lielvārde"/"FatPipe" un Ādažu "SĀC".

Līgas atklāšanas spēle 14.septembrī norisināsies Ulbrokas sporta kompleksā, kur Latvijas čempione "Masters"/"Ulbroka" iepriekšējā Superfināla atkārtojumā sacentīsies ar "Talsu NSS/Krauzers" florbolistiem. Maču, kas sāksies pulksten 19.00 būs iespējams vērot arī tiešraidē portālā Sportacentrs.com un Latvijas Florbola savienības YouTube kanālā.

Tajā pašā laikā tiks aizvadītas vēl trīs pirmās kārtas cīņas. Lielvārdes sporta centrā viesosies "Kurši", kas tur tiksies ar vietējo "Lielvārde"/"FatPipe" vienību. Irlavas sporta namā "Irlava"/"Slampe"/"Zevid" uzņems "Valmieras" komandu, bet Ādažu sporta centrā spēkosies "SĀC" un "Rubeni". Kārtas noslēdzošā spēle ir ieplānota Cēsu sporta kompleksā, 15.septembrī, plkst.16, un tajā tiksies "Lekrings" un "Ķekava"/RB&B".

No pirmās kārtas spēlēm Ulbrokā, Lielvārdē, Irlavā un Cēsīs tiks nodrošinātas tiešraides.

Šosezon ievērojami pieaugs regulārā turnīra spēļu skaits, jo komandas izspēlēs trīs apļus, kopumā aizvadot 135 mačus. Kā ierasts, astoņas spēcīgākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfināli un pusfināli ritēs sērijās līdz četrām uzvarām, bet čempioni un bronzas medaļu ieguvēji tiks noteikti Superfinālā, kas notiks "Arēnā Rīga", 2025.gada 12.aprīlī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu