Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ausējs spēlēšanu BK "Ventspils" apvienos ar darbu sporta skolā (112)

BK "Ventspils" spēlētājs Artūrs Ausējs (nr.2, dzeltenā tērpā)
BK "Ventspils" spēlētājs Artūrs Ausējs (nr.2, dzeltenā tērpā) Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bronzas medaļnieces basketbolā "Ventspils" komandas spēlētāji gaidāmajā sezonā sev nedos nekādas atlaides, sarunā ar aģentūru LETA atzīmēja aizsargs Artūrs Ausējs.

Šovasar Ventspils komandas kapteinis Ausējs ieguva C kategorijas trenera sertifikātu un strādās sporta skolā "Spars", trenējot 2016.gadā dzimušos basketbolistus.

"Trīs reizes nedēļā vadīšu treniņus. Prioritāte ir klubs, un esam vienojušies ar direktoru, kā strādāšu. Mani uzrunāja un nolēmu, ka jāizmanto iespēja," par darbu ar jaunajiem basketbolistiem stāstīja Ausējs.

Jau spēlējot "Ventspils" rindās, Ausējs bijis kā galvenā trenera pienākumu izpildītājs. "Esmu bijis dažādos statusos," teica Ausējs, kurš apstiprināja, ka cenšas izprast trenera arodu, kurā varētu strādāt pēc basketbolista karjeras beigām. "Tāpēc šo izaicinājumu esmu pieņēmis."

"Gribu bērniem iemācīt to, ka basketbols ir jābauda," turpināja Ausējs.

Augusta beigās klubs nosvinēja savu 30 gadu jubileju un šī komandai būs 30.sezona augstākajā līgā.

"Mērķi kā vienmēr ir visaugstākie. Jāapzinās, ko varam un ko nē. Par izslēgšanas turnīru cīnīsimies visās līgās un nedosim sev nekādas atlaides. Katra spēle ir svarīga, protams, ar "VEF Rīga" vienmēr ir bijis Latvijas derbijs, arī ar "Ogri" ir bijušas sīvas, interesantas spēles," par komandas uzdevumiem šajā sezonā stāstīja Ausējs.

Kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics šovasar Latvijas sabiedriskajiem medijiem atklāja, ka komandas budžets ir vismaz par piektdaļu mazāks nekā pērn.

"Ikdienas dzīvē to nejūtam. Ar visu esam nodrošināti un viss mums ir. Iespējams, to izjutīsim sastāvā, komandai nevarot noturēt kādus no iepriekšējās sezonas spēlētājiem," atzina Ausējs.

33 gadus vecais Ausējs "Ventspilī" spēlēs piekto sezonu pēc kārtas. Aizvadītajā sezonā viņš 37 mačos vidēji 25 minūtēs guva 14,2 punktus, atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un tālmetienus realizēja ar 35,3% precizitāti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu