Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Žagara pārstāvētā "Fenerbahce" piesaista sešas sezonas NBA aizvadījušo Bērču (94)

Kems Bērčs
Kems Bērčs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītāja Artūra Žagara pārstāvētajam Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce" pievienojies sešas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadījušais Kanādas izlases spēlētājs Kems Bērčs, vēsta vienība.

31 gadu vecais centra spēlētājs no 2017. līdz 2021. gadam NBA pārstāvēja Orlando "Magic", bet vēl nepilnas trīs sezonas pavadīja Toronto "Raptors" rindās, kas viņu 2023. gada aizmainīja uz Sanantonio "Spurs", kuras sastāvā laukumā viņš nedevās.

Pagājušajā sezonā Bērčs aizvadīja 12 spēles Spānijas augstākās līgas (ACB) kluba "Girona" rindās, vidēji izceļoties ar 8,8 punktiem un 5,7 izcīnītām bumbām zem groziem.

Bērčs NBA kopumā aizvadīja 282 spēles, vidēji mačā izceļoties ar pieciem gūtiem punktiem un 4,4 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Pirms NBA karjeras centra spēlētājs Eiropā pārstāvēja Grieķijas komandu Pireju "Olympiacos" un Turcijas vienību Ušakas "Sportif".

Šogad pieredzējušais basketbolists Kanādas izlases rindās piedalījās Parīzes olimpiskajās spēlēs un vidēji mačā guva 3,3 punktus un izcīnīja 2,5 bumbas zem groziem.

Šosezon "Fenerbahce" pārstāvēs arī Žagars, kurš pērn ar klubu noslēdza trīs gadu līgumu, bet aizvadītajā sezonā spēlēja īrē Lietuvas klubā Viļņas "Wolves".

"Fenerbahce" aizvadītajā sezonā uzvarēja Turcijas čempionātā un valsts kausa izcīņā, bet ULEB Eirolīgā bija ceturtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu