Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Latvijas U-23 3x3 basketbolisti Pasaules kausa ceturtdaļfinālā piedzīvo zaudējumu (87)

Latvijas U-23 3x3 basketbolisti mērojas spēkiem ar ASV izlasi
Latvijas U-23 3x3 basketbolisti mērojas spēkiem ar ASV izlasi Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas 3x3 basketbolistiem sestdien Mongolijā Pasaules kausa izcīņā U-23 vecuma grupā neizdevās sasniegt ceturtdaļfinālu - viņi piekāpās ASV izlasei.

Turnīrā ar piekto numuru izsētā Latvijas U-23 basketbola izlase ar Markusu Mamaju, Kristeru Paulu Mauru, Mārci Osi un Mārtiņu Evartu Zviedri sastāvā sestdien D grupas mačos ar 18:14 pārspēja Čīli (12.) un ar 5:22 piekāpās ASV (13.).

Mačā ar Čīli sešus punktus guva Osis, pārējiem basketbolistiem sakrājot pa četriem punktiem. Pretiniekiem Visente Morends guva piecus punktus.

Pret amerikāņiem divus punktus guva Maura, pārējiem basketbolistiem gūstot pa punktam. Pretiniekiem pa deviņiem punktiem guva Džamīrs Nelsons un Deivids Džonsons.

Četras uzvaras četrās spēlēs svinēja ASV, trīs - Lietuva, abām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Latvijas basketbolisti izcīnīja divas uzvaras, Kenija - vienu, bet Čīle palika bez uzvarām.

VIDEO:

Jau ziņots, ka pirmajā mačā latvieši ceturtdien ar 21:12 pārspēja Keniju (20.), bet spēlē, kas, iespējams, bija izšķirošā par tikšanu ceturtdaļfinālā, ar 19:21 zaudēja Lietuvai (4.).

Latvijas komanda ceļazīmi uz U-23 Pasaules kausa izcīņu ieguva, uzvarot U-21 Nāciju līgas zonas turnīrā.

Gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā piedalās pa 20 komandām, kuras ir sadalītas četrās grupās, grupas divām labākajām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Svētdien ceturtdaļfinālā D grupas komandas spēlēs ar kādu no B grupas komandām (Benina, Japāna, Ķīna, Mongolija, Nīderlande).

A grupā spēlē Alžīrija, Ēgipte, Francija, Spānija un Ukraina, bet C grupā - Argentīna, Itālija, Izraēla, Jaunzēlande un Vācija.

U-23 Pasaules kausa izcīņa pirmo reizi notika 2018.gadā, un šis ir piektais turnīrs, 2020. un 2021.gadā sacensībām nenotiekot.

Latvijas izlasei labākais starts bija pirmajā gadā, kad Armands Ginters, Linards Jaunzems, Nils Ozoliņš un Roberts Pāže izcīnīja sudraba medaļas. 2019.gadā Latvijas komanda ierindojās astotajā vietā, 2022.gadā - piektajā vietā, bet pērn sacensībām nekvalificējās.

Pagājušajā gadā par U-23 Pasaules kausa ieguvējiem kļuva Nīderlandes basketbolisti, kuri finālā pieveica poļus, bet bronzas medaļas ieguva Lietuvas komanda.

Latvijas sieviešu U-23 izlase šā gada sacensībām nekvalificējās.

Turnīrs Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā notiek no 11. līdz 15.septembrim.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu