Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Azerbaidžānas "Grand Prix" kvalifikācijā uzvar Leklērs

Foto: EPA /Scanpix

Monako braucējs Šarls Leklērs sestdien Baku bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Azerbaidžānas "Grand Prix" kvalifikācijas braucienā.

Leklērs ("Ferrari") ceturto reizi pēc kārtas uzvarēja Azerbaidžānas "Lielās balvas" kvalifikācijā, bet vēl ne reizi nav uzvarējis sacensībās Baku.

Viņš trešajā kvalifikācijas sesijā apli veica minūtē un 41,365 sekundēs.

Otrais, Leklēram piekāpjoties 0,321 sekundi, bija "McLaren" pilots Oskars Piastri, bet trešais - Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss, komandas biedram piekāpjoties 44 sekundes simtdaļas.

Ceturto un sesto vietu ieņēma "Red Bull" piloti Serhio Peress un Makss Verstapens, bet piektais bija Džordžs Rasels ("Mercedes").

Septītajā vietā ierindojās Luiss Hamiltons ("Mercedes"), astotajā - Fernando Alonso ("Aston Martin"), devītajā - Franko Kolapinto ("Williams"), kurš pirms iepriekšējā posma komandā nomainīja amerikāni Loganu Sārdžentu, bet desmitais - viņa komandas biedrs Aleksandrs Albons.

Tikai 17.vietā sacensības uzsāks "McLaren" pilots Lando Noriss.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos treniņos ātrākais bija trīskārtējais pasaules čempions Verstapens ("Red Bull"), bet otrajos - labāko laiku sasniedza Leklērs.

Sestdien trešajos treniņbraucienos ātrākais bija Rasels, apli veicot minūtē un 42.514 sekundēs.

Otrais bija Leklērs, trešais - Noriss, ceturtais - Piastri, piektais - Verstapens, sestais - Sainss, septītais - Peress, astotais - Albons, devītais - Kolapinto un desmitais - Hamiltons.

Azerbaidžānas "Lielās balvas" izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 303 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 241 punktu ieņem Noriss, trešais ar 217 punktiem ir Leklērs, bet ceturtais ar 197 punktiem - Piastri.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu