Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Štolcermanis "Euro 4" formulu čempionāta braucienā zaudē līderpozīciju

Tomass Štolcermanis
Tomass Štolcermanis Foto: No personīgā arhīva

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis svētdien Austrijā "Euro 4" formulu sacensību otrā posma otrajā braucienā cīņā par līderpozīciju izslīdēja no trases un finišēja piektais.

"Prema" komandas pilots Štolcermanis slapjajā trasē sacīksti sāka pirmais aiz drošības mašīnas. Viņam ciešu konkurenci sastādīja komandas biedrs brits Fredijs Sleiters un sacīkstes otrajā pusē viņš apdzina Štolcermani, latvietim izbraucot ārpus trases.

Štolcermanis trasē atgriezās sestajā vietā, pēc tam apsteidzot vienu konkurentu un cīnoties arī par ceturto pozīciju. Tāpat kā sestdien pirmajā braucienā, arī otrajā svētdien nepārspēts bija Sleiters.

Svētdien sportisti veiks arī trešo braucienu.

Piektdien abos treniņbraucienos ātrākais bija Sleiters, Štolcermanim ieņemot attiecīgi piekto un otro vietu.

Sestdien pirmajā kvalifikācijas braucienā uzvarēja Sleiters, Štolcermanim ierindojoties trešajā vietā, bet otrajā braucienā uzvarēja Latvijas pilots, nodrošinot pirmo starta vietu otrajā sacensību braucienā.

5. un 6.oktobrī sportisti pēdējā posmā sacentīsies Moncas trasē Itālijā.

"Euro 4" čempionāts notiek otro gadu. Pagājušajā sezonā par čempionu kļuva amerikānis Ugo Ugočukvu.

Šosezon Štolcermanis startē arī Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātā, pēc pieciem no septiņiem posmiem kopvērtējumā ieņemot devīto vietu. Februārī Latvijas autosportists pārstāvēja "Prema" vienību "F-4 UAE" čempionāta Abū Dabī un Dubaijas posmos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu