Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Oskars Pjastri uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix"

"McLaren" braucējs Oskars Pjastri
"McLaren" braucējs Oskars Pjastri Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā.

Pjastri šī ir otrā uzvara karjerā, austrālietim pirmo izcīnot šī gada Ungārijas "Lielās balvas" izcīņā.

No "pole position" sacīksti sāka Šarls Leklērs ("Ferrari"), kurš bija līderis līdz pirmajiem pitstopiem, no 20.apļa pirmo vietu pārņemot Pjastri. Turpinājumā Monako autosportists bija cieši aiz Pjastri un apdraudēja viņa līderpozīciju, taču "McLaren" braucējs noturējās priekšā.

Trešo vietu izcīnīja Džordžs Rasels ("Mercedes") pēc tam, kad priekšpēdējā aplī cīņā par vietu uz goda pjedestāla saskārās Karlosa Sainsa juniora ("Ferrari") un Serhio Peresa ("Red Bull") spēkratu riteņi, abiem izstājoties no sacīkstēm.

Ceturtais finišēja kopvērtējuma vicelīderis Lando Noriss ("McLaren"), no 15.vietas startējušajam britam nedaudz samazinot Maksa Verstapena ("Red Bull") pārsvaru, jo pēdējo trīs sezonu čempions finišēja tieši aiz viņa. Sestais bija Fernando Alonso ("Aston Martin"), aiz viņa divi komandas biedri Aleksandrs Albons un Franko Kolapinto ("Williams"), devītais bija Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un kā pēdējais pie punkta tika Olivers Bērmens ("Haas").

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 313 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 254 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 235 punktiem ir Leklērs, bet ceturtais ar 222 punktiem - Pjastri. Konstruktoru kausā "McLaren" ir 475 punkti, "Red Bull" - 456 punkti, bet "Ferrari" - 425 punkti.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu