Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Slakteris uzvar ātrumlaivu F-4 posmā

Nils Slakteris
Nils Slakteris Foto: Publicitātes foto

Latvijas ūdensmotosportists Nils Slakteris aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta F-4 posmā, informēja sportista komanda.

Pirmās sacensības dienas kvalifikācijas braucienā Slakterim izdevās uzstādīt trešo labāko laiku, kas deva iespēju sacensībās startēt no trešās pozīcijas. Pilots duetā ar savu tēvu Uvi Slakteri kā savu radio cilvēku izcīnīja otro vietu, piekāpjoties norvēģim Viljamam Martinsenam, bet trešais finišeēja francūzis Žans Batists Tomā.

Svētdien kvalifikācija bija paredzēta trīs braucienos, kuros pēc atlases principa tālāk sacentās tikai ātrākie piloti. Slakteris jau pirmajā kvalifikācijā uzrādīja ātrāko apļa laiku un līdz pat trešajai sesijai bija pārliecinoši pirmais.

Startējot no pirmās starta pozīcijas, Slakteris uzreiz izrāvās pārliecinošā vadībā. Viņam sekoja ungārs Atila Horvāts un Tomā. Sacensībās trīs reizes tika pacelti dzeltenie karogi avāriju un sistēmas kļūdu dēļ, tomēr arī atsākot sacensības, Slakteris savas līderpozīcijas saglabāja.

Šī Slakterim ir pirmā uzvara F-4 pasaules čempionāta posmā. Kopvērtējumā viņš ir piektais 31 sportista konkurencē, startējot 14 valstu pārstāvjiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu