Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Šilova un Bļugera pārstāvētā komanda dod iespēju KHL vārtsargam

Vankūveras "Canucks" hokejisti Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs
Vankūveras "Canucks" hokejisti Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" vienojusies par pārbaudes laika līgumu ar kanādiešu vārtsargu Dilanu Fergusonu, vēsta Kanādas klubs.

25 gadus vecais Fergusons iepriekšējā sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Minskas "Dinamo".

Baltkrievijas komandas sastāvā KHL pamatturnīrā Fergusons piedalījās 23 mačos, atvairīja 90,4% metienu un vidēji ielaida 2,51 ripu.

Pirms tam Fergusons vairākas sezonas spēlēja Ziemeļamerikā, iekrājot trīs spēļu pieredzi NHL un 29 mačus aizvadot Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"Canucks" pirmais vārtsargs Tečers Demko dziedē traumu, tāpēc Latvijas faniem ir cerības, ka NHL sezonas sākumā liela loma būs Šilovam.

Jau vēstīts, ka Šilovs arī iedzīvojās savainojumā, kura dēļ viņš nevarēja spēlēt 2026. gada Milānas un Kortīnas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Šonedēļ sāksies "Canucks" treniņnometne, kurā treneri vēlas strādāt kopumā ar sešiem vārtsargiem, vēsta Kanādas medijs "Sportsnet".

"Canucks" ir noslēgti līgumi arī ar fārmklubu pārstāvošajiem vārtsargiem Ņikitu Tolopilo (Baltkrievija), Jirži Pateru (Čehija) un Taju Jangu (Kanāda).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu