Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Divkārtējais olimpiskais čempions pārvērtē savus spēkus pusmaratonā

Jākobs Ingebrigtsens
Jākobs Ingebrigtsens Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas vidējo distanču skrējējs Jākobs Ingebrigtsens izmēģinājis sev jaunu distanci. Parīzes olimpisko spēļu čempions 5000 metros noskrēja pusmaratonu Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, bet vairāk nekā četras reizes garākā distance viņam izrādījās mokoši grūta.

23 gadus vecais Ingebrigtsens pusmaratonu Dānijā sāka ļoti ātrā tempā, pirmo distances daļu jeb desmit kilometrus veicot 27,27 minūtēs, kas ir par 12 sekundēm ātrāk nekā Norvēģijas rekordtemps. Bet turpinājums Norvēģijas vieglatlētikas zvaigznei izvērsās sarežģīts. 

Skriešana kļuva ļoti grūta, viņš vairākas reizes apstājās, bet spēja turpināt skriet. Galu galā viņš bija ļoti tālu no gaidītās uzvaras. Ar laiku 58,05 minūtes uzvarēja Kenijas sportists Sabastians Zāve. Ingebrigtsens finišu sasniedza pēc stundas un 3,13 minūtēm, kas viņu ierindoja 34. vietā.

"Skrēju un domāju, ka nomiršu, un tad apstājos. Tad atkal skrēju, un man atkal kļuva slikti un atkal paņēmu pauzi. Skriet pusmaratonu - tā droši vien nebija labākā doma," NRK norādīja Ingebrigtsens. 

Pēc finiša viņš gulēja uz asfalta un nepārprotami izskatījās pārguris. "Ja nebūtu tik liels atbalsts trases malā, tad droši vien es nebūtu sasniedzis finišu," viņš sacīja. 

Pagājušajā piektdienā viņš piedalījās Dimanta līgas noslēdzošajā posmā Berlīnē, ar laiku 3:30,37 minūtes uzvarot 1500 metru distancē. 

Ingebrigtsens pazīstams kļuva ar savu sniegumu 1500 metru distancē. Viņš izcīnīja zelta godalgu 2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet Parīzes olimpiskajās spēlēs šajā vasarā norvēģis ieguva zeltu 5000 metru skrējienā. Līdz šim viņš oficiālās sacensībās nebija skrējis vairāk par 10 km. Šīs Ingebrigtsenam bija noslēdzošās sacensības šajā sezonā. 

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu