Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Visockis-Rubenis: Viens no mūsu uzdevumiem ir dot tramplīnu talantīgajiem

Artūts Visockis-Rubenis
Artūts Visockis-Rubenis Foto: Edijs Pālens/LETA

"Liepājas" basketbola kluba viens no uzdevumiem ir dot izaugsmes iespējas talantīgiem spēlētājiem, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra vīriešu komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Latvijas izlasei nekvalificējoties Parīzes olimpiskajām spēlēm, viens no galvenā trenera Lukas Banki asistentiem Visockis-Rubenis vasarā bija brīvāks no pienākumiem, nekā pērn, kad valstsvienība cīnījās Pasaules kausa finālturnīrā.

"Atvaļinājumā daļēji turpināju strādāt Liepājas basketbolā, gatavojot nākamās paaudzes spēlētāju nometni ar talantīgajiem Liepājas basketbolistiem. Ir interesanti 2009.gada spēlētāji, arī meiteņu kolektīvā ir talantīgas spēlētājas. Vēlamies, lai mūsu sistēmā izaug gan augstākā līmeņa spēlētāji, gan tādi, kuri pēc tam basketbolu apvienotu ar studijām. Mērķis ir noturēt pēc iespējas ilgāk vidējā līmeņa spēlētājus, lai viņi startētu duālajā karjerā," stāstīja Visockis-Rubenis.

Viens no pirmās komandas papildinājumiem starpsezonā ir 21 gadu vecais uzbrucējs Rodijs Mačoha, kuram neizdevās nostiprināties Spānijas augstākajā līgā.

"Viņš joprojām skaitās ļoti talantīgs spēlētājs. "Liepājas" viens no uzdevumiem ir dot tramplīnu šādiem spēlētājiem. Rodijs redz, ka mūsu vide ļauj dabūt atkal spēles garšu. Man viņš nav jāuztrenē, tikai jādod nopietna loma un atbildība. Viņš vēlas izbaudīt uzvarēšanas un spēlēšanas prieku, ka viņam uzticas. Par viņu interesējāmies vairākus gadus, un tagad viss sakrita," atklāja treneris.

Arī nākamajā sezonā "Liepāju" pārstāvēs 23 gadus vecais uzbrucējs Kristaps Ķilps. Pirms tam "Ventspilī" spēlējušais latvietis, atgriežoties no Vācijas trešās līgas, 2023./2024.gada sezonā 30 mačos vidēji 25 minūtēs guva 15,5 punktus, izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas un atdeva 4,1 rezultatīvu piespēli.

"Kristaps bija galvenais uzbrucējs - punktu guvējs. Vasarā viņam bija vairāki piedāvājumi, gan no Eiropas, gan no "VEF Rīga" komandas. Viņš izlēma palikt, jo vēlējās vēl vienu stabilu sezonu, jūtot, ka vēl var šai komandai ko dot un mūsu treneru kolektīvā attīstīties. Ja iepriekšējā sezonā viņš izšāva un uzplaiksnīja, tad šosezon mērķis ir iegūt stabilitāti," skaidroja Visockis-Rubenis.

Kā vienu no piemēriem Visockis-Rubenis minēja Kārli Šiliņu, kurš pēc spēlēšanas "Liepājā" nonāca Vācijas bundeslīgā un šosezon debitēs Itālijas A sērijā.

"Mūsu filozofija - izdarot savu darbu, komplektējot sastāvu un iesaistot jaunos spēlētājus, rezultāts ir pievienotā vērtība. Viens no svarīgākajiem ir dot iespēju šiem spēlētājiem sevi parādīt. Tas aiznes mūsu vārdu un veido kluba identitāti. Prieks, ka pēc tam viņi spēlē labos līmeņos un ir citām komandām noderīgi," uzsvēra Visockis-Rubenis.

Tajā pat laikā netiek aizmirsts par augstākajiem mērķiem, kas ir cīņa par medaļām, minēja Visockis-Rubenis.

"Noteikti vēlamies iekļūt Latvijas-Igaunijas līgas izslēgšanas turnīrā. Uzvarēt Latvijas kausā, kura pievienotā vērtība ir fināls - sajūta kā čempionāta kulminācijā. Esam bijuši finālisti, bet šosezon gribētu ne tikai tur atgriezties, bet arī uzvarēt un sajust čempionu garšu," pauda Visockis-Rubenis.

Sezonas atklāšanas spēlē "Liepāja" piektdien viesosies pie "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu