Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Krakovas lidostā aizturēts Ukrainas boksa zvaigzne Usiks

Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Krakovas lidostā Polijas policija otrdienas vakarā aizturējusi un vēlāk atbrīvojusi pasaules boksa čempionu Oleksandru Usiku no Ukrainas, vēsta ārvalstu mediji.

Bokseris aizturēts neilgi pēc tam, kad ieradās Krakovas lidostā. 

Tiek ziņots, ka Usiks esot grasījies lidot uz Spāniju, kur viņam paredzēta treniņnometne. Pagaidām nezināma iemesla dēļ lidmašīnā neesot laists Usika paziņa, un bokseris pēcāk atteicies lidot bez viņa. 

Aizturēts tika ne tikai Usiks, bet arī paziņa. 

Vēlāk gan abi tika atbrīvoti. Pēcāk Usiks sociālajos tīklos paziņoja: "Viss ir kārtībā, esmu brīvībā, paldies dievam. Pateicos diplomātiem. Esmu brīvs, un mani nevajag "apglabāt"," viņš norādīja video vēstījumā. 

Iepriekš viņš aizturēšanu nodēvēja par pārpratumu. 

"Dārgie draugi, notika pārpratums. Tas tika ātri atrisināts. Paldies visiem, kas [par mani] raizējās. Paldies Ukrainas diplomātiem par sniegto atbalstu. Un respekts pret Polijas policiju par pienākumu pildīšanu, neņemot vērā augumu, gabarītus, roku izvērsumu un regālijas," pauda Usiks. 

Pēc aizturēšanas ar Usiku pa telefonu sazinājās arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis

37 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā izcīnījis 22 uzvaras (14 nokauti). Viņš profesionālajā ringā joprojām ir nepārspēts.

Usiks maijā uzveica britu Taisonu Fjūriju un kļuva šajā gadsimtā par pirmo neapstrīdamu pasaules čempionu boksā smagsvaru kategorijā. 21. decembrī viņiem paredzēts aizvadīt revanša cīņu. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu