Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Simtgades labākais šahists Kārlsens izsakās par agresorvalstīm Krieviju un Baltkrieviju

Norvēģijas šaha zvaigzne Mangnuss Kārlsens
Norvēģijas šaha zvaigzne Mangnuss Kārlsens Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas šaha zvaigzne Mangnuss Kārlsens, kurš atzīts par aizvadīto 100 gadu pasaulē labāko šahistu, apbalvošanas uzrunā izteicies par agresorvalstīm Krieviju un Baltkrieviju.

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā risinās šaha olimpiāde, kas pulcējusi šī sporta veida zvaigznes un amatpersonas.

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE), kas dibināta 1924. gadā, atzīmē 100. jubileju. Svinīgā pasākumā Kārlsens tika atzīts par vēsturē labāko šahistu.

"Jūtos dīvaini saņemt šo balvu, kamēr esmu vēl aktīvs spēlētājs. Protams, priecājos par to, taču uzskatu, ka Garijam Kasparovam ir bijusi labāka karjera."

Kasparovs ir viens no skaļākajiem Kremļa opozicionāriem, kas publiski nosodījis Krievijas karadarbību Ukrainā, kura notiek ar Baltkrievijas atbalstu.

Jau vēstīts, ka FIDE Ētikas komisija pagājušajā nedēļā pēc apelācijas izskatīšanas Krievijas Šaha federācijai (CFR) piemēroto diskvalifikāciju aizstājusi ar 45 000 eiro lielu naudas sodu.

Kārlsens uzskata, ka apbalvojumu bija pelnījis Kasparovs, tāpēc, lai viņu godinātu, Norvēģijas šahists nodeva vēstījumu pasaulei.

"Esmu pārliecināts, ka Garijs izmantotu šo iespēju, lai iestātos pret Krievijas un Baltkrievijas Šaha federāciju atgriešanu starptautiskajās sacensībās. Tāpēc to darīšu arī es."

Jāpiebilst, ka Kārlsens apbalvojumu saņēma no FIDE prezidenta Arkādija Dvorkoviča, kurš savulaik bija Krievijas Ministru prezidenta vietnieks.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu