Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Embīds un "76ers" vienojas par iespaidīgu trīs gadu līgumu (67)

Džoels Embīds
Džoels Embīds Foto: AFP/SCANPIX

Džoels Embīds un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Filadelfijas "76ers" ir vienojušies par trīs gadu līguma pagarinājumu 193 miljonu ASV dolāru (172,8 miljoni eiro) vērtībā, piektdien pavēstīja ziņu aģentūra AP.

Septiņkārtējais NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks Embīds ar "76ers" vienojās par triju gadu līguma pagarinājumu ar spēlētāja izvēles iespējām 2028./2029. gada sezonai, AP ziņo, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem.

Embīds piektdienas rītā savā kontā "Instagram" vietnē ievietojot fotoattēlu, kurā viņš paraksta līgumu kopā ar komandas īpašnieku Džošu Herisu.

"Filadelfija ir mājas," rakstīja Embīds, piebilstot, ka pilsēta ir pelnījusi, lai "76ers" uzvar NBA čempionātā. "Es gribu būt šeit visu atlikušo karjeru."

Kopš "76ers" 2014. gada draftā Kamerūnā dzimušo spēlētāju izvēlējās ar trešo numuru, visu savu NBA spēlētāja karjeru Embīds ir aizvadījis Filadelfijas klubā.

2022./2023. gada NBA vērtīgākais spēlētājs šovasar ASV komandas sastāvā izcīnīja zelta medaļu Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Viņš piecreiz ir iekļauts NBA sezonas labāko spēlētāju simboliskajā izlasē, septiņas reizes pēc kārtas ir piedalījies "Visu zvaigžņu spēlēs" (2017.-2024.), trīsreiz iekļauts līgas labāko aizsardzības spēlētāju pieciniekos, kā arī divas reizes ir bijis NBA sezonas labākais punktu guvējs.

"Džoels ir apliecinājis sevi kā vienu no visu laiku labākajiem "76ers" spēlētājiem un ir ceļā uz to, lai kļūtu par vienu no labākajiem spēlētājiem, kas jebkad ir spēlējuši šo spēli," saka Heriss.

Embīds aizvadītajā sezonā 39 pamatturnīra spēlēs sasniedza savu labāko sezonas rādītāju līgā, vidēji mačā gūstot 34,7 punktus.

Viņa kontā aizvadītajā sezonā arī vidēji 11 atlēkušās bumbas, 5,6 rezultatīvas piespēles, 1,2 pārķertas bumbas un 1,7 bloķēti metieni. Izslēgšanas spēļu turnīrā Embīds sešos mačos vidēji spēlē sakrāja 33 punktus, 10,8 atlēkušās bumbas, 5,7 rezultatīvas piespēles, 1,2 pārķertas bumbas un 1,5 bloķētus metienus.

22. janvārī Embīds sasniedza savu un "76ers" rezultativitātes rekordu 70 punkti, palīdzot komandai mājās ar 133:123 pieveikt Sanantonio "Spurs" basketbolistus. Embīds pārspēja Vilta Čemberlena 1967. gadā sasniegto "76ers" rekordu - 68 punkti.

Pamatturnīrā "76ers" Austrumu konferencē ar 47 uzvarām 82 spēlēs ieņēma septīto vietu un par vietu izslēgšanas spēlēs bija spiesta aizvadīt vienu "play-in" spēli, ko uzvarēja.

Izslēgšanas spēlēs "76ers" pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Ņujorkas "Knicks".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu