Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Sestdien Kurzemē norisinās minirallijs "Karosta 2024"

Foto: Raimonds Volonts

Sestdien, 21.septembrī Kurzemes pusē minirallijs "Karosta 2024" skatītājus priecēs ar kuplu dalībnieku skaitu — 99 ekipāžām. Sacensības notiks Liepājā, Karostas Industriālā parka teritorijā un Dienvidkurzemes ceļos. Šis būs jau ceturtais minirallija kausa izcīņas posms, un tas metīs izaicinājumu braucējiem kā uz grants, tā arī asfalta un netīra asfalta seguma ceļiem.

Kupls falībnieku skaits pavisam trīspadsmit dažādās klasēs

Visvairāk pieteikumu (20) saņemts “2WD Rookie” klasē, kurā startē jaunie dalībnieki ar priekšējās vai aizmugurējās piedziņas automašīnām. Tāpat ievērojams ekipāžu skaits (12) ir “4WD+” jeb turbo pilnpiedziņu ieskaitē. Liels prieks arī par šosezon ieviesto “STUDENTU” klasi, kurai uz Karostas posmu pieteikušās 6 ekipāžas. Šai klasei ir samazināta dalības maksa, un tajā ar vienas ass piedziņas automašīnām startē jaunieši vecumā līdz 23 gadiem. Saldais ēdiens skatītājiem noteikti būs “OPEN 4WD” klases pārstāvji, kas startē ar īstu rallija tehniku jeb pilnpiedziņas automašīnām ar pilnajiem drošības karkasiem. Liela daļa šīs klases dalībnieku miniralliju “Karosta 2024” izmanto treniņa nolūkos, lai krātu pieredzes kilometrus pirms nozīmīgākām rallija un rallijsprinta sacensībām, un mūspuses trasēs rādīs par citiem sacensību dalībniekiem ātrāku un azartiskāku braukšanu. Jāatzīmē, ka piecas no septiņām ekipāžām uz starta izies ar tautā iemīļoto “Subaru Impreza”, bet atlikušās ekipāžas — ar jaudīgo “Mitsubishi Lancer Evolution” un “Renault Clio N5”. Tāpat skatītājus noteikti priecēs arī četri “BUGGY” klases dalībnieki, kuri allaž izceļas ar atraktīvu braukšanas stilu.

Foto: Raimonds Volonts

Jau no plkst.12.30 skatītāji aicināti vērot dalībnieku pulcēšanos startam Atmodas dārzā, kur norisināsies “Gudro graudu” konkurss skatītājiem, būs zīmēšanas stūrītis bērniem, uzkodas un atspirdzinājumi. Tam sekos sacensību oficiālais starts 13.00, kas teju 2 stundu garumā Dzintara Skrundenieka stāstījumā ļaus iepazīties ar sportistiem un viņu dažāda kaluma automašīnām — sākot no mammas vai vecmāmiņas aizlienētām ielas automašīnām līdz dugotiem un jaudīgiem sporta auto un bagijiem. Skatītāji laipni aicināti baudīt atspirdzinājumus arī industriālā parka ātrumposma skatītāju zonā. Savukārt servisa zonas apmeklētāju un rallija dalībnieku ērtībām Ziemeļu mola tramvaja kafejnīcā iespējams ne tikai iestiprināties, bet arī baudīt tīkamus piekrastes skatus.

Vienā sacensību dienā sportisti Karostas Industriālā parka teritorijā un Liepājas apkārtnē veiks sešus ātrumposmus 25,82 kilometru kopgarumā. Pirmās automašīnas finišs paredzēts ap 20.10, savukārt apbalvošanas ceremonija plānota ap plkst.21.00 Karostas Atmodas dārzā.

Sacensību laikā satiksmes ierobežojumi Karostas Industriālajā parkā un Dienvidkurzemes novada Gaviezes un Otaņķu pagastā.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Pasākuma norises laikā sestdien, 21. septembrī no plkst. 14.00 līdz 21.00 būs satiksmes ierobežojumi Karostas Industriālā parka teritorijā, kur slēgs: Zemgales ielu posmā no Turaidas ielas līdz Ģenerāļa Baloža ielai, Burtnieku ielu, Manēžas ielu, Beverīnas ielu posmā no Lazaretes ielas līdz Zemgales ielai, Līgas ielu posmā no Lazaretes ielas līdz Zemgales ielai, Lazaretes ielu posmā no Līgas ielas līdz Ģenerāļa Baloža ielai, Kristiāna Dāla ielu, Trimpus ielu, Turaidas ielu posmā no Vidus ielas līdz Zemgales ielai, Virssardzes ielu un Vidus ielu. Šajā pašā dienā no pulksten 7.30 līdz 21.00 tiks slēgts arī Ģenerāļa Dankera ielas posms no Atmodas Bulvāra līdz Cēsu rotas ielai.

Sestdien, 21.septembrī Dienvidkurzemes novada Gaviezes pagastā satiksmei no plksten 12.20 līdz 18.30 tiks slēgti Sustas ātrumposma norisē izmantotie ceļi, tostarp valsts autoceļa V1224 posms no 4,65 km līdz 6,90 km un pieguloši vietējas nozīmes ceļi. Apbraukšana pa a/c V1207-Mucu ceļu V1224-V1225. Bet Dienvidkurzemes novada Otaņķu pagastā no plkst. 13.00 līdz 19.15 satiksmei tiks slēgts Otaņķu – Nīcas ceļa (V1222) posms Rudes ciemā no autobusu pieturas “Otaņķi” līdz Rudes kartodromam – apbraukšana, sekojot izvietotajām zīmēm, tiks organizēta caur Laurciemu. Autobuss 5112 Liepāja-Nīca-Otaņķi ar atiešanas laiku no Liepājas 16.40 kursēs līdz pieturai “Rudes skola” un autobuss Otaņķi-Liepāja ar atiešanas laiku no pieturas “Otaņķi” 17.40, maršrutu uzsāks no pieturas "Rudes skola". Kā arī autobuss 6907 Liepāja (Kuršu iela)-Otaņķi-Nīcas centrs ar atiešanas laiku no Liepājas 14.00 un autobuss Nīcas centrs-Otaņķi-Liepāja (Kuršu iela) ar atiešanas laiku no Nīcas centra 15.35, kursēs pa apvedceļu caur Laurciemu, nepiestājot pieturā "Otanķi".

Minirallija centrs, dalībnieku reģistrācija, sacensību sarts un apbalvošana norisināsies kultūrvietā Atmodas dārzs, Atmodas bulvārī 6A. Savukārt servisa zona atradīsies laukumā pirms Ziemeļu mola, Atmodas bulvārī 21B.

Pasākuma apmeklējums ir bezmaksas. Skatītāju ceļvedis un ātrumposmu kartes publicētas mājaslapā minirallijs.lv un Rallija Kurzeme sociālo tīklu kontos Facebook un Instagram. Turpat sociālo tīklu kontos un mājaslapas sadaļā minirallijs.lv/rezultati iespējams sekot ezultātiem un citai aktuālai informācijai.

Sacensības organizē Rallija Kurzeme un EVE Autosports apvienotā komanda ar Liepājas pilsētas, Dienvidkurzemes novada, ERST Finance, SDK, SIXT un Otaņķu Dzirnavnieks atbalstu. Sacensības informatīvi atbalsta Radio TEV un portāls 4Rati.lv.

Minirallija “Karosta 2024” programma skatītājiem, sestdien, 21.septembrī:

13.00 - MINIRALLIJA STARTS: Atmodas dārzs, Atmodas bulvāris 6A

13.35 - SS1 "SIXT1", Dienvidkurzemes novads

14.23 - SS2 "Otaņķu dzirnavnieks 1", Dienvidkurzemes novads

15.11 - SS3 "Karostas Industriālais parks 1", Liepāja

15.36 - SERVISA ZONA: Ziemeļu mols, Liepāja

16.41 - SS4 "ERST Finance", Dienvidkurzemes novads

17.29 - SS5 "Otaņķu dzirnavnieks 2", Dienvidkurzemes novads

18.17 - SS6 "Karostas Industriālais parks 2", Liepāja

18.32 - MINIRALLIJA FINIŠS: Atmodas dārzs, Atmodas bulvāris 6A

21.00 - UZVARĒTĀJU APBALVOŠANA: Atmodas dārzs, Atmodas bulvāris 6A

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu