Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Singapūras "Grand Prix" kvalifikācija: ātrākais izrādās Lando Noriss

Lando Noriss
Lando Noriss Foto: picture alliance / HOCH ZWEI

Lando Noriss sestdien Singapūrā bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Singapūras "Grand Prix" kvalifikācijā.

"McLaren" pilots Noriss trasi veica minūtē un 29,525 sekundēs, sesto reizi nopelnot "pole position".

No otrās vietas pirmajā starta rindā startēs pašreizējais čempions Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš apli trešajā kvalifikācijas sesijā veica minūtē un 29,728 sekundēs, bet no otrās starta rindas svētdien sacensības uzsāks "Mercedes" piloti Luiss Hamiltons (1:29,841) un Džordžs Rasels (1:29,867).

Piekto vietu ieņēma otrs "McLaren" pilots Oskars Piastri (1:29,953) un sesto - "Haas" braucējs Niko Hilkenbergs (1:30,115).

No septītās vietas sacensības sāks Fernando Alonso ("Aston Martin"), no astotās - Juki Cunoda (RB), bet labāko braucēju desmitnieku noslēdz abi "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss, kurš avarēja trešās kvalifikācijas sesijas sākumā un palika bez rezultāta. Savukārt Leklēra rezultāts tika anulēts, jo Monako pilots izbrauca ārpus trases norobežojumiem.

Otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress ierindojās 13.vietā.

Arī trešajos treniņbraucienos, kas sestdien notika pirms kvalifikācijas, ātrākais bija Noriss, apli veicot minūtē un 29,646 sekundēs. Viņš par 0,479 sekundēm apsteidza Raselu un par 0,785 sekundēm - Piastri.

Ceturtais bija Verstapens, piektais - Leklērs un sestais - Sainss.

Sesija uz brīdi tika apturēta, uz trases izrāpojot ķirzakai.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos treniņos ātrākais bija "Ferrari" pilots Leklērs, bet otrajos treniņbraucienos ātrāko laiku sasniedza Noriss.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 313 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 254 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 235 punktiem ir Leklērs, bet ceturtais ar 222 punktiem - Pjastri.

Konstruktoru kausā "McLaren" ir 475 punkti, "Red Bull" - 456 punkti, bet "Ferrari" - 425 punkti.

Singapūras "Lielās balvas" izcīņa notiks svētdien.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu