Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Valmieras basketbola klubs ierauts skandālā: nu jau bijušais sponsors muļķīgi pajokojis ar savu logo (5)

Foto: Ekrānšāviņš

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/ViA) komanda pēc piektdienas "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēles savā laukumā ir pārtraukusi sadarbību ar atbalstītāju "ZKRP būve", kas savā reklāmas banerī bija iekļāvis informāciju par Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas jeb Ziemeļkorejas raķešu projekta būvi, klubs sestdien paziņoja savā kontā tīmekļa vietnē "X.com".

Jau ziņots, ka piektdien sezonas atklāšanas spēlē Valmierā mājinieki ar 80:63 pieveica "Liepāju".

Viens no skatītājiem vērsa uzmanību uz atbalstītāja "ZKRP būve" zālē izvietoto reklāmas baneri, kurā ar hieroglifiem bija rakstīts "Ziemeļkorejas raķešu projekta būvniecība".

Klubs uzsver, ka uzraksta "saturs nekādā mērā nesaskan ar mūsu organizācijas vērtībām" un atzīst, ka "nepārbaudījām hieroglifus uz viena no atbalstītāju logotipiem".

"Informējam, ka esam pārtraukuši sadarbību ar šo kompāniju," ziņo "Valmiera Glass"/ViA, solot turpmāk pievērst lielāku uzmanību šādiem jautājumiem.

"ZKRP būve" sestdien izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka uzņēmumam saistības ar Ziemeļkorejas raķešu projektu būvi "nekad nav bijis un nebūs".

Uzņēmums skaidro, ka nosaukuma "ZKRP būve" "asociēšana ar Ziemeļkorejas raķešu projektēšanas būvi radies lietošanas laikā, kad kāds no draugiem pajautāja, kā tulkojas, uz ko, ar humoru atbildot, tika aši nosaukts pirmais paplašinājums, kas ienāca prātā, radot humora pilnu situāciju, pēc kā arī radās uzņēmuma karikatūra ar hieroglifiem, kas diemžēl ir nonākusi plašākā sabiedrībā un radījusi nevajadzīgas problēmas visām iesaistītajām personām".

Papildus uzņēmums informē, ka "Valmiera Glass"/ViA arī šogad uzrunāja uzņēmumu turpināt vairāku gadu sadarbību, kam "ZKRP būve" piekrita.

"Ar nožēlu jāteic, ka klubs, nesaskaņojot ar uzņēmumu, ir izvietojis kluba rīcībā nonākušo karikatūru, nevis oficiālo logo, dēļ kā viss pārpratums ir radies," skaidro "ZKRP būve".

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas Zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlēs divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu