Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Rigas zeļļi" pirmajā LIBL sezonas spēlē pieveic "VEF Rīga"

Foto: Andris Grīnbergs

"Rīgas zeļļi" sestdien "Arēnā Rīga" svinēja uzvaru savā sezonas pirmajā "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē, pieveicot "VEF Rīga" komandu.

"Rīgas zeļļi" atspēlēja 15 punktu deficītu un svinēja uzvaru ar 91:88 (17:25, 24:24, 26:17, 24:22).

Pirmos trīs punktus pēc Akuel Kota tālmetiena guva mājinieku lomā esošie "Rīgas zeļļi", bet "VEF Rīga" atbildēja ar astoņiem punktiem, pēc Daira Bertāna tālmetiena panākot vadību ar 8:3 un pakāpeniski to palielinot. Lielāko pārsvaru "vefieši" panāca trešās ceturtdaļas vidū, kad ar Riharda Berkolda tālmetienu panāca 61:46.

"Rīgas zeļļi", pamazām deldējot punktu deficītu, rezultātu izlīdzināja un ceturtās ceturtdaļas sākumā pēc Dāvida Vīksnes bumbas trieciena grozā no augšas izvirzījās vadībā ar 69:66.

"VEF Rīga" atbildēja ar pieciem gūtiem punktiem, taču ceturtdaļas vidū pēc Džastina Makkoja tālmetiena vadību atguva "Rīgas zeļļi" - 77:76.

106 sekundes pirms pamatlaika beigām Makkojs ar savu sesto precīzo tālmetienu mačā panāca 84:80 pārsvaru, bet ar precīzu trīspunktu metienu tūlīt atbildēja Bertāns, kurš gan nerealizēja soda metienu.

20 sekundes pirms pamatlaika beigām tālmetienu ar atsitienu pret vairogu iemeta iepriekš "VEF Rīga" spēlējušais Roberts Bērziņš - 87:83.

Nepilnas četras sekundes līdz pamatlaika beigām Vjačeslavs Bobrovs ar tālmetienu pietuvināja "VEF Rīga" līdz 88:89.

Kots atbildēja ar diviem precīziem soda metieniem, bet "vefiešu" atbildes uzbrukums beidzās pēc Geidža Deivisa-Makmarina izkāpšanas autā.

Dienas pirmajā spēlē "Ogre" savā laukumā ar 90:74 (23:27, 21:19, 17:9, 29:19) uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību.

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas Zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlēs divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu