Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs otro reizi karjerā uzvar Eiropas spīdveja čempionātā

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs Pasaules spīdveja čempionāta devītajā posmā "Speedway Grand Prix of Latvia-Riga" Biķernieku trasē.
Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs Pasaules spīdveja čempionāta devītajā posmā "Speedway Grand Prix of Latvia-Riga" Biķernieku trasē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs sestdien Polijā Eiropas čempionāta spīdvejā (SEC) ceturtajā posmā ieņēma piekto vietu un nodrošināja uzvaru kopvērtējumā, otro reizi karjerā kļūstot par Eiropas čempionu, bet otrs Latvijas spīdvejists Jevgeņijs Kostigovs ierindojās 17.vietā.

Ļebedevs pirmajā braucienā bija otrais, otrajā un trešajā braucienā uzvarēja, ceturtajā finišēja trešais, bet piektajā braucienā finišēja otrais, nodrošinot uzvaru kopvērtējumā.

Pēc pieciem braucieniem finālā iekļuva 14 punktus sakrājušais dānis Anderss Tomsens un 12 punktus ieguvušais Tomsena tautietis Leons Madsens.

Ļebedevs ar 11 punktiem piedalījās papildbraucienā, kurā startēja arī piecos braucienos desmit punktus sakrājušie poļi Patriks Dudeks, Kaspers Vorina un Roberts Hmels.

Uzvarēja Vorina, kopā ar otrajā vietā finišējušo Dudeku iekļūstot finālā.

Finālā uzvarēja Tomsens, otrais finišēja Madsens, trešais - Vorina un ceturtais - Dudeks.

Posmā uzvarēja Tomsens, sakrājot 17 punktus. Otrais ar 14 punktiem bija Madsens, 11 punktus sakrāja Vorina un desmit - Dudeks.

Ļebedevs ar 11 punktiem ieņēma piekto vietu posmā.

Kostigovs pirmajos divos braucienos bija trešais, trešajā ieņēma ceturto vietu, ceturtajā krita, bet piektajā braucienā palika pēdējais, ar diviem punktiem ieņemot 17.vietu.

Četros posmos Ļebedevs sakrāja 50 punktus, Madsens ar 47 punktiem ieņēma otro vietu un Vorina ar 44 punktiem ieņēma trešo vietu. Kostigovs ar desmit punktiem ieņēma 17.vietu.

Jūnija sākumā Debrecenā notikušajā posmā Ļebedevs izcīnīja uzvaru un Kostigovs ieņēma 13.vietu, jūlija vidū Polijas pilsētā Grudzjondzā Ļebedevs ieņēma astoto vietu un Kostigovs - 16.vietu, bet augusta beigās Vācijas pilsētā Gistrovā Ļebedevs uzvarēja un Kostigovs ierindojās 16.vietā.

Eiropas čempionātā šosezon notika četri posmi, uzvarētājam nodrošinot vietu nākamās sezonas "Grand Prix", kas ir pasaules spīdveja čempionāts.

Pērn Ļebedevs Eiropas meistarsacīkstēs izcīnīja piekto vietu, bet 2017.gadā viņš kļuva par pirmo Latvijas spīdvejistu, kurš ir uzvarējis Eiropas meistarsacīkstēs.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu