Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ostapenko karjeras rekords dubultspēļu rangā, Kičenokai – Ukrainas rekords

Tenisistes Aļona Ostapenko (Latvija) un Ludmila Kičenoka (Ukraina)
Tenisistes Aļona Ostapenko (Latvija) un Ludmila Kičenoka (Ukraina) Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sasniegusi jaunu karjeras rekordu pasaules dubultspēļu rangā (5. vieta), savukārt viņas pāriniece Ludmila Kičenoka – Ukrainas rekordu (3. vieta), liecina Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) informācija.

WTA vienspēļu rangā Ostapenko atkāpusies par vienu vietu un patlaban ierindojas 13. pozīcijā. Arī šīs sezonas rangā Latvijas pirmā rakete noslīdējusi vienu ailīti zemāk un ieņem 12.vietu.

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja jaunākajā rangā atguvusi trīs vietas un ieņem 138.pozīciju, bet Anastasija Sevastova un Diāna Marcinkēviča zaudējušas pa četrām pozīcijām un ieņem attiecīgi 367. un 379.vietu.

Vēl Daniela Vismane atkāpusies par 20 vietām un atrodas 498.pozīcijā, trīs vietas rangā zaudējusi Kamilla Bartone (515.), bet vienu ailīti augstāk ir Sabīne Rutlauka (1069.). Tikmēr pa vienai pozīcijai zaudējušas Valērija Kargina (1154.) un Margarita Ignatjeva (1158.).

Ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, otro vietu saglabā baltkrieviete Arina Sabaļenka, kurai seko amerikāniete Džesika Pegula. Ceturtā joprojām ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, piektā - Jasmīne Paolīni no Itālijas, sesto vietu saglabā amerikāniete Korija Gofa, septīto pozīciju - Džena Sjiņveņa no Ķīnas, bet astoto - Emma Navarro no ASV. No desmitās uz devīto vietu pakāpusies Daniele Kolinsa no ASV, bet no 11.pozīcijas uz desmito kāpumu veikusi čehiete Barbora Krejčīkova. Tikmēr labāko desmitnieku atstājusi grieķiete Marija Sakari, kura no devītās vietas noslīdējusi uz 17.pozīciju.

Dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par vienu vietu augšup uz piekto pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords.

Latvijas rekords joprojām pieder Larisai Neilandei, kura deviņdesmitajos gados bija pasaules ranga līdere dubultspēlēs.

Darja Semeņistaja pakāpusies par četrām vietām uz 138.pozīciju, Vismane (252.) zaudējusi 55 vietas, Marcinkēviča (263.) atguvusi divas vietas, bet sešu vietu kāpums pavedies Bartonei (327.). Ignatjeva (859.) rangā vietu nav mainījusi, Daniela Dārta Feldmane (1266.) zaudējusi vienu vietu, Marina Markina (1276.) - divas, bet Kargina (1500.) noslīdējusi 105 pozīcijas zemāk.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku šīs sezonas sieviešu duetu rangā ieņem pirmo pozīciju un ir garantējušas līdzdalību sezonas noslēguma finālturnīrā dubultspēlēs.

Kičenoka pakāpusies par divām vietām un šobrīd dubultspēļu rangā ieņem trešo pozīciju, kas ir jauns Ukrainas rekords.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu