RFS futbola komanda vasarā pacēla latiņu jaunā līmenī. Latvijas klubu futbols pirmo reizi kopš 2009. gada atgriežas Eiropas pēc spēka otrajā spēcīgākajā turnīrā - UEFA Eiropas līgā. Latvijas čempioniem pirmā spēle jau ceturtdien pl. 22.00 pret Bukarestes FCSB. Kas īsti tā ir par komandu?

FCSB komandu starpsezonā atstāja labākais snaiperis Florinels Komans, kurš 34 "Liga I" spēlēs atzīmējās ar 18 vārtu guvumiem, kļūstot par čempionāta labāko bombardieri. 26 gadus vecais uzbrucējs pārcēlās uz Kataras vienību "Al-Gharafa SC". Rumānijas klubu pārstāv savulaik (no 2020. līdz 2021. gadam) "Valmiera FC" rindās pabijušais Kamerūnas centra aizsargs Džoiskims Dava, kam šajā sezonā viens vārtu guvums "Liga I" turnīrā.

Kluba īpašnieks ir odiozais Džordže Bekali, kurš ir pazīstama persona Rumānijā. Viņš vairākkārt stājies tiesas priekšā un pabijis arī aiz restēm. 66 gadus vecais Bekali, kurš mīl greznu dzīvesveidu, pārstāvējis Rumāniju Eiropas Parlamentā un kandidējis arī uz galvaspilsētas mēra un pat Rumānijas prezidenta krēslu. Savu bagātību viņš pirms vairāk nekā 20 gadiem vairoja, darbojoties nekustamo īpašumu biznesā. Pretrunīgi vērtēta personība Rumānijā un ar visai tumšu pagātni...