Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Šilovs spilgti mirdz treniņspēlē, "Canucks" pastiprinās ar konkurentu

Latvijas hokeja izlases un NHL kluba Vankūveras "Canucks" vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja izlases un NHL kluba Vankūveras "Canucks" vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs aizvadītajā nedēļas nogalē demonstrēja spilgtu sniegumu treniņspēlē, savukārt Vankūveras "Canucks" komanda vienojās par līgumu ar vārtsargu, kuram ir septiņu gadu pieredze Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Šilovs mirdz

"Canucks" treniņspēlē, kurā piedalījās tikai Vankūveras komandas spēlētāji, Šilovs nospēlēja 20 minūtes, atvairīja visus 16 pretinieku metienus un palīdzēja "zilajai" vienībai ar 1:0 uzveikt "zaļos".

Portāla "canucksarmy.com" apskatā pausts viedoklis, ka Šilovs izskatās gatavs uzņemties Vankūveras komandas pirmā vārtsarga lomu NHL sezonas sākumā, kamēr savainojumu dziedēs pirmais numurs Tečers Demko.

Aizvadītajā treniņspēlē nepiedalījās Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, kuram pēc nelielas operācijas vēl nepieciešama īslaicīga pauze, lai viņš būtu pilnībā gatavs doties uz ledus spēles apstākļos.

Šilovam konkurents

"Canucks" aizvadītajā nedēļas nogalē vienojās par viena gada līgumu un 875 tūkstošu ASV dolāru algu ar Kevinu Lankinenu. 29 gadus vecajam Somijas vārtsargam NHL ir septiņu gadu un 112 spēļu pieredze.

Lankinens iepriekšējā sezonā NHL regulārajā čempionātā Nešvilas "Predators" sastāvā aizvadīja 24 mačus, atvairīja 90,8% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaida 2,82 vārtus. 

"Mēs daudz skatījāmies [Lankinena] video ierakstus. Viņš ir labs vārtsargs. Viņš ir ļoti labs NHL vārtsargs," sacīja "Canucks" galvenais treneris Riks Tokets.

Jau vēstīts, ka "Canucks" pirmais vārtsargs Demko turpina atlabt no savainojuma. Patlaban nav skaidrības, kad viņš būs gatavs atgriezties laukumā.

Gatavojoties NHL sezonai, "Canucks" aizvadīs vairākas pārbaudes spēles. Pirmā no tām paredzēta 25. septembrī plkst. 5.00 pēc Latvijas laika.

NHL regulārā čempionāta sezonu "Canucks" sāks 10. oktobrī ar spēli pret Kalgari "Flames".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu