Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Ar mazāku summu to nevar izdarīt." Bruno Lielbārdis par pasaules vicečempiona titulu un dzīvi fūrē

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži Foto: Team Lielbardis/Facebook

18 gadus vecie dvīņubrāļi Daniels un Bruno Lielbārži aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijā kļuva par pasaules vicečempioniem motokrosā blakusvāģu klasē. Madonas vidusskolas 12. klases skolēniem šī bija otrā pilnā sezona pasaules čempionātā. Pēc debijas gadā izcīnītās piektās vietas šosezon tika izvirzīts mērķis kāpt uz goda pjedestāla. Mērķis tika izpildīts, taču iesaistīšanās cīņā par pasaules čempiona titulu viņiem pašiem bija pārsteigums. TVNET+ sazinājās ar brāļu tēvu Kasparu, kurš izklāstīt sezonas gaitu un ieskicēt nākotnes plānus uzticēja Bruno. "Pēc tam, kad dabūjām "Trīs zvaigžņu balvu", sponsorus atrast kļuva nedaudz vieglāk. Cerams, ka pēc otrās vietas pasaules čempionātā uzradīsies vēl kāds atbalstītājs Latvijā."

Gadsimtu mijā teju katra mājsaimniecība Latvijā atpazina Kristeru Serģi un Arti Rasmani. Mazliet jaunāka paaudze droši vien ir vismaz dzirdējusi par Kasparu Stupeli. Latvijas motokrosā ir senas un panākumiem bagātas tradīcijas.

Nu motokrosā blakusvāģu klasē Latvijas vārda nešanas pasaulē stafeti pārņēmuši brāļi Lielbārži. Viņi arī pērn ieguva "Trīs zvaigžņu balvu" nominācijā "Gada labākais sportists tehniskajos sporta veidos".

"Pirmajā gadā bija diezgan grūti dabūt sponsorus. Pēc tam, kad dabūjām "Trīs zvaigžņu balvu", kļuva jau nedaudz vieglāk. Tā kā tagad izcīnījām otro vietu, cerams, nākamajam gadam...

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu