Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Sesks pirms WRC posma Čīlē: Braukt būs grūtāk, bet tā tāpat būs iespēja parādīt ātrumu

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks
Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks Foto: Jānis Asaris/LETA

Čīles rallijā braukt ar nehibrīda mašīnu būs grūtāk, taču tā tāpat būs iespēja parādīt ātrumu, "M-Sport Ford" komandas paziņojumā norādījis Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks.

Jau vēstīts, ka rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci piedalīsies pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas 11. posmā, kas no 26. līdz 29. septembrim risināsies Čīlē.

Seska un Franča ekipāža šosezon debitēja WRC čempionātā, izcīnot piekto vietu septītajā posmā Polijā. Savukārt pēc tam sekoja vēsturē pirmais WRC posms Latvijā, kurā Sesks un Francis ieņēma septīto vietu.

Tehnisku problēmu dēļ Latvijā aizvadītajās sacensībās pēdējā ātrumposmā Sesks un Francis zaudēja vietu uz groda pjedestāla. Tomēr 25 gadus vecā latviešu pilota sniegums bija daudzsološs, sniedzot iespēju startēt arī Čīlē.

"Protams, tas būs liels pārbaudījums – doties uz Dienvidameriku un pirmo reizi Čīlē braukt ar "Rally1" mašīnu. Domāju, ka tas būs liels piedzīvojums un jauna pieredze," komandas paziņojumā citēts Sesks.

Latvijas rallija pilots norādīja, ka viņš gatavošanās darbā skatījies video no Čīles rallija. Seskam šķiet, ka viņš saskatījis arī vairākas līdzības ar Eiropas rallijiem.

"Mums būs nedaudz grūtāk braukt ar nehibrīda mašīnu, taču tā tāpat ir iespēja parādīt ātrumu. Tas pat būs vēl labāk, ja gūsim panākumus," sprieda Sesks.

"Mūsu pieredze Polijā un Latvijā ir ļoti daudz palīdzējusi izprast mašīnu. Tas būs pārbaudījums, bet ar nepacietību gaidām to," piebilda Latvijas autosportists.

WRC sezonas kopvērtējumā pēc 10 posmiem ar 192 punktiem līderis ir Beļģijas autosportists Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis").

Otro vietu ieņem Igaunijas pilots Ots Tanaks ("Hyundai Shell Mobis") ar 158 punktiem, bet par četriem punktiem atpaliek francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota Gazoo").

"M-Sport Ford" komandas vadošais braucējs Adriens Furmo ar 130 punktiem ierindojas piektajā pozīcijā, bet otrais pilots luksemburgietis Greguārs Munsters ieņem 12. vietu.

Lai gan Sesks piedalījies tikai divos posmos, nevis kā Furmo un Munsters brauc pilnu sezonu, latvietis WRC sezonas kopvērtējumā ieņem 14. vietu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu